Κακοκαιρία "Λέανδρος": Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κακοκαιρία

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, θα παραμείνουν κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί, ενώ θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας που εδρεύει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Φελλίου Γρεβενών και τα σχολεία στον δήμο Πρέσπας που θα λειτουργήσουν δύο ώρες αργότερα από την κανονική έναρξη. Έρχεται το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

καιρός

Καιρός: Για "σπάνια προγνωστική περίπτωση" στην Αττική κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου

Δεν είναι ξεκάθαρο πως θα κυμανθεί ο καιρός αύριο Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος κάνει λόγο για "σπάνια προγνωστική περίπτωση".

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ παραθέτει σε βίντεο το πιο πιθανό σενάριο, για τις χιονοπτώσεις και τις περιοχές που θα σημειώνονται, τοπικά ισχυρές και πυκνές, με ποσοστό επαλήθευσης στο 60-70%.

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Κατά την ταπεινή μου άποψη μία από τις αρκετά σπάνιες προγνωστικά περιπτώσεις δείχνει να εξελίσσεται προγνωστικά το επόμενο 24ωρο (Δευτέρα) κυρίως για την Αττική γι αυτό και με βλέπετε ιδιαίτερα συγκρατημένο αυτή τη φορά καθώς δεν έχουμε κάθε χρόνο τέτοιες ιδιάζουσες γενικές διατάξεις.

Η ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης λοιπόν που έχει καλύψει τις περισσότερες περιοχές πλέον του ελλαδικού χώρου κινείται πολύ αργά ανατολικά και η τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να περάσει από τα νοτιοδυτικά κράσπεδα (στα δυτικά Δηλαδή κατά τόπους κεντρικά και κυρίως νότια τμήματα της χώρας) συνεχίζει, όσο και να σας φαίνεται παράξενο, να αποτελεί έναν αρκετά δυνατό γρίφο κυρίως για την περιοχή της Αττικής η οποία θα βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα σε αυτά τα δύο συστήματα.

Εγώ θα σας παραθέσω μια πιθανή εξέλιξη του καιρού με βάση το συστήμα προγνώσεων πολλαπλού Δείγματος (EPS- Ensemble Prediction System) για το επόμενο 24ωρο την οποία δίνω μια πιθανότητα επαλήθευσης γύρω στο 60% με 70%.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εξέλιξη μέσα στη νύχτα της Κυριακής προς το ξημέρωμα της Δευτέρας χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα πρέπει να σημειωθούν στην κεντρική την βόρεια-βορειοανατολική Πελοπόννησο ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πιο τοπικές στη δυτική Και βόρεια στερεά επίσης σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα!