Έφυγε από την ζωή ο πρωταγωνιστής του C’est La Vie, Ζαν-Πιέρ Μπακρί

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφυγε από την ζωή ο πρωταγωνιστής του C’est La Vie, Ζαν-Πιέρ Μπακρί

Θρήνος επικρατεί στον καλλιτεχνικό χώρο μετά την δυσάρεστη είδηση που αφορά τον θάνατο του Ζαν-Πιέρ Μπακρί, του πρωταγωνιστή από την ταινία C’est La Vie! (2017).

Ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί πέθανε τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, σε ηλικία 69 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Με την σύντροφό του ηθοποιό Agnès Jaoui, την οποία αποκαλούν «ο Γούντι Άλεν της Γαλλίας», έγραψαν και έπαιξαν σε πάρα πολλές βραβευμένες ταινίες και θεατρικά έργα.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ο κόσμος της πολιτικής και του πολιτισμού υποκλίθηκε στον μεγάλο ηθοποιό. Ο Εμανουέλ Μακρόν έγραψε στο Twitter:

«Είχε την αίσθηση της γιορτής και αγαπούσε τους άλλους. Ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί, ο πιο τρυφερός γκρινιάρης, μας αποχαιρέτησε. Σαν μια εικόνα, η λακωνική και ευαίσθητη ανθρωπιά του θα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά μας».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ χαιρέτισε «ένα πραγματικό Γάλλο ηθοποιό» και πρόσθεσε: «Είναι ένας γκρινιάρης, είναι ο γαλλικός λαός». Παράλληλα θλίψη έχει προκαλέσει και ο θάνατος της γνωστή ηθοποιού Marion Ramsey!

Λίγα λόγια για τον Ζαν-Πιέρ Μπακρί

Έγινε διάσημος παίζοντας τον ρόλο του σοφιστικέ «γκρινιάρη» στον κινηματογράφο και στο θέατρο, γνωστός στο ευρύ κοινό και από την ταινία C’est La Vie! (2017) στην οποία πρωταγωνιστεί, η οποία παίζεται στο Netlfix.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στην Αλγερία και η καριέρα του ξεκίνησε το 1970. Η ανακοίνωση του θανάτου προκάλεσε έκπληξη διότι κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό την ασθένειά του.

Στην ταινία «Έτσι είναι η ζωή» που προβάλλεται στο Netflix, ο Ζαν-Πιέρ Μπακρί παίζει τον ρόλο του Μαξ, διοργανωτή γάμων και εκδηλώσεων.

Ένα κάστρο του 17ου αιώνα φιλοξενεί μια κοσμική γαμήλια δεξίωση, την οποία έχει οργανώσει ο προνοητικός Μαξ. Μόνο που εκείνη τη βραδιά τα απρόοπτα βγαίνουν εκτός ελέγχου, φέρνοντας τον έμπειρο υπεύθυνο εκδηλώσεων στα όρια της νευρικής κρίσης.

Ζαν-Πιέρ Μπακρί C’est La Vie!