Sms με τον κωδικό 2 και στα σούπερ μάρκετ - Με διάρκεια 2 ωρών οι αγορές

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Sms με τον κωδικό 2 και στα σούπερ μάρκετ - Με διάρκεια 2 ωρών οι αγορές

Όπως και στα εμπορικά καταστήματα, η αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 είναι απαραίτητη για να γίνει μετάβαση και σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης όπως το σούπερ μάρκετ ή το μίνι μάρκετ.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 2. Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Με προθεσμία δύο ωρών οι αγορές σε σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά το χρονικό όριο της μετακίνησης, έχει ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση πως αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες. Το χρονικό περιθώριο εξαιρέθηκε από επισκέψεις σε κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών κ.λπ.

Ωστόσο ισχύει κανονικά για την μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και ψώνια αγαθών πρώτης ανάγκης. Να σημειώσουμε πως ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ θα είναι και την Κυριακή.

Σούπερ Μάρκετ

Αυτά τα προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ έφερε το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου. Η σχετική ΚΥΑ προέβλεπε 11 κατηγορίες προϊόντων τα οποία απαγορευόταν να πουληθούν από τα σούπερ μάρκετ και εν γένει τα καταστήματα τροφίμων.

Από χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τα σούπερ μάρκετ έχουν τη δυνατότητα να πωλούν εκ νέου αυτά τα προϊόντα.

  • 1) Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.41,
  • 2) λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.42,
  • 3) λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.43,
  • 4) λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη ύπνου και εμπόριο κουβερτών, κλινοσκεπασμάτων, παπλωμάτων υπήρχε ήδη εξαίρεση
  • 5) λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.53,
  • 6) λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (σ.σ. για βύσματα, πρίζες, συσκευές προστασίας ηλεκτρικών κυκλωμάτων, θερμαντικά σώματα και ηλεκτρικές κουβέρτες ισχύε ήδη εξαίρεση)
  • 7) λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, του λιανικού εμπορίου ανταλλακτικών (π.χ. λαμπτήρες), του λιανικού εμπορίου σαρώθρων για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), του λιανικού εμπορίου σκουπών και βουρτσών για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37), καθώς και του λιανικού εμπορίου συσκευών υγραερίου οικιακής χρήσεως (ΚΑΔ 47.59.58.38)/ΚΑΔ 47.59,
  • 7) λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα/ΚΑΔ 47.61,
  • 8) λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα
  • 9) λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για καλσόν, παλτά, ημίπαλτα, κάπες, άνορα, αδιάβροχα, αντιανεμικά, ομπρέλες και παρόμοια είδη υπήρχε ήδη εξαίρεση)
  • 10) λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα (σ.σ. για τα είδη υποδηματοποιίας υπήρχε ήδη εξαίρεση)

Η μετακίνηση γίνεται είτε με αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός 2.