Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Κορωνοϊός: Ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου
Ενημέρωση 22.01.2021 13:13
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ύστερα από σύσκεψη που έκαναν οι λοιμωξιολόγοι, έδωσαν το πολυπόθητο «ναι» για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, με όλα τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Μοναδική εξαίρεση στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποτελούν τα λύκεια που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά και θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση.

Σχολεία κορωνοϊός

Την ίδια στιγμή, η επιτροπή έδωσε «όχι» στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων αλλά και των πρακτορείων καθώς η Ματίνα Παγώνη προειδοποίησε για το τρίτο κύμα.

Κορωνοϊός: Ο Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τον μεταλλαγμένο ιό

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας στις 13:30 προκειμένου να συζητήσουν την μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η σύσκεψη θα έχει ως αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού δικτύου που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Μας απασχολεί πάρα πολύ η μετάλλαξη που φαίνεται ότι δημιουργεί πρόβλημα σε πολλές χώρες. Δημιουργεί πρόβλημα στην Αγγλία, δημιουργεί πρόβλημα στην Πορτογαλία, αλλά νομίζω ότι πήραμε μέτρα πιο έγκαιρα και ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή», τόνισε η συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, που συμμετείχε στη χθεσινή ενημέρωση.

Οπως εξήγησε, το θέμα των μεταλλάξεων αποτελεί ακόμη αντικείμενο έρευνας, φαίνεται, ωστόσο, ότι στην Πορτογαλία, για παράδειγμα, όπου το 20% του πληθυσμού των κρουσμάτων φέρει τη μετάλλαξη, να διαδραματίζει ρόλο στην αυξημένη μεταδοτικότητα. Σίγουρα, όμως, σημαντικό στοιχείο της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα είναι το γεγονός ότι υπήρξε χαλάρωση των μέτρων, είπε η κ. Γκάγκα, επικαλούμενη συναδέλφους της καθηγητές σε πανεπιστήμια.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Β117, που έχει βρεθεί και σε τουλάχιστον 26 άτομα και στη χώρα μας, οδηγεί σε αυξημένη μεταδοτικότητα, που εάν δεν τηρηθούν μέτρα αποστασιοποίησης δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε έξαρση κρουσμάτων και πίεση στο ΕΣΥ. Δείτε εδώ στο μεταξύ, και την ανησυχητική προειδοποίηση της Ματίνας Παγώνη!

Κορωνοϊός ο Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - Νίκος Σύψας: Δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος - Δεν αποκλείεται τρίτο κύμα

Κορωνοϊός: Νέα παράσταση του lockdown

Share