Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Δεν υποχωρεί η κακοκαιρία στην χώρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ - Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και προειδοποίησε πως προβλέπεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).

β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021)

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26-01-2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμου. Και ο Αρναούτογλου προειδοποιεί για την κακοκαιρία που θα σαρώσει!

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα 22/1 - Πού αναμένεται παγετός;

Χαλάει πρόσκαιρα ξανά ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, προβλέπονται βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες στα νότια θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός EMY 21/1

Πως θα είναι όμως ο καιρός μέχρι τέλη της εβδομάδας;

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5, βαθμιαία στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.