Κορωνοϊός: 605 νέα κρούσματα και 24 νεκροί σήμερα στην χώρα μας

292 άτομα νοσηλεύονται ακόμη διασωληνωμένοι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 605 νέα κρούσματα και 24 νεκροί σήμερα στην χώρα μας

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πριν από λίγο τα νέα κρούσματα της λοίμωξης του κορωνοϊού στην χώρα μας, που άγγιξαν τα 605, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151646, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5830 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46753 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 206 (70.5%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1066 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3315 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Επίσης, σημαντικό είναι ότι αλλάζουν τα όρια των επιβατών στα ταξί και ΙΧ!

Κορωνοϊός κρούσματα

Κορωνοϊός - Νίκος Σύψας: Δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος - Δεν αποκλείεται τρίτο κύμα

Την αγωνία του για την Αττική και συγκεκριμένα το κέντρο της Αθήνας όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» με τον κορωνοϊό μετέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

«Η Αττική και ο κεντρικός Τομέας δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε, τα πολλά κρούσματα και ένα R που φτάνει στο 1 και ένας δείκτης θετικότητας που ξεπερνάει το όριο ασφαλείας του 4% μας προβληματίζουν. Έχουμε συνθήκες πολύ υψηλής επιφυλακής», είπε χαρακτηριστικά. Αν «σκάσει» η Αθήνα θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή τόνισε ο ίδιος και ανέφερε πως δεν έχει περάσει ακόμα ο κίνδυνος, ότι είναι εδώ ο ιός και ότι δεν αποκλείεται τρίτο κύμα, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων- λυκείων που πρόκειται να συζητηθεί στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων σήμερα υπογράμμισε πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. Την ώρα που έγινε γνωστό, πως ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρόκειται να ανακοινώσει παράταση του lockdown.