Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σύψας για συνωστισμό στην Ερμού: "Παίζουμε με τη φωτιά"

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Σύψας για συνωστισμό στην Ερμού:
Ενημέρωση 25.01.2021 10:34
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας αναφερόμενος στις εικόνες συνωστισμού που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες έξω από καταστήματα και σε κεντρικούς δρόμους.

Όπως είπε ο κ. Σύψας μιλώντας στο MEGA, θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα κατά της κινητικότητας εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σύψας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς. «Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ενώ Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν από τις 25 Ιανουαρίου

ερμού

«Είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε πως η αύξηση της κινητικότητας θα φέρει και άμεση αύξηση των κρουσμάτων, ενώ μιλώντας για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων δήλωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν μόνο αν έχουμε σταθερή τάση στα κρούσματα. Ο κ. Σύψας υπογράμμισε επίσης πως το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου και ότι είναι υψηλού κινδύνου το άνοιγμα αυτό γιατί τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Συψά

Κορωνοϊός - lockdown: Αλλάζουν τα όρια των επιβατών στα ταξί και ΙΧ

Νέα όρια επιβατών σε αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά θα ισχύουν από Δευτέρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και με τα νέα μέτρα του lockdown.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μέχρι δύο (2) επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν να επιβαίνουν από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου και ώρα 06:00 σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) οχήματα, καθώς και στα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων... Διαβάστε την συνέχεια στο AthensMagazine.gr....

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Lockdown: Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν από τις 25 Ιανουαρίου

Lockdown: Απίστευτος συνωστισμός στην Ερμού - Καμία απόσταση στις ουρές

Share