Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βατόπουλος: «Δεν αποκλείω τρίτο lockdown ωστόσο δεν είναι άμεσο»

Ο καθηγητής τοποθετήθηκε για την υπάρχουσα κατάσταση

Βατόπουλος: «Δεν αποκλείω τρίτο lockdown ωστόσο δεν είναι άμεσο»
Ενημέρωση 26.01.2021 10:31
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος τοποθετήθηκε μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΙ για την υπάρχουσα κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊου στη χώρα και δεν απέκλεισε ένα τρίτο lockdown.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, την Τρίτη, ο κ. Βατόπουλος, όπως είπε δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown σημειώνοντας πάντως πως «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο». Ο καθηγητής είπε ότι υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Είπε ότι απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται». Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Ειδικά για τις μεταλλάξεις εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού ενώ από σήμερα απαγορεύονται οι συγκεντρώσει μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου.

Για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, είπε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση είπε ότι είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.

ερμού συνωστιμός

Lockdown: Αυτό το μέτρο εξετάζει η κυβέρνηση για την αποφυγή συνωστισμού στα μαγαζιά

Μεγάλη ανησυχία έφεραν οι εικόνες συνωστισμού το περασμένο Σαββατοκύριακο στα καταστήματα, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να ψάχνουν λύσεις, λαμβάνοντας μια νέα πρόταση από το Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΕΑ), που είχε προειδοποιήσει για τις μεγάλες ουρές.

Στο πλαίσιο αυτό το ΙΕΛΚΕΑ προτείνει αλλαγές λόγω κορωνοϊού στην λειτουργία των καταστημάτων και την καθιέρωση ενός νέου κωδικού που θα αποστέλλεται με SMS στο 13033... διαβάστε τη συνέχεια για το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση στο Athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός - lockdown: Αλλάζουν τα όρια των επιβατών στα ταξί και ΙΧ

Ανοιχτά τα καταστήματα στις 31 Ιανουαρίου

Share