Καιρός: Προειδοποιεί ο Λαγούβαρδος - Πέφτει 13 βαθμούς η θερμοκρασία

Τέσσερις περιοχές βρίσκονται σε επικίνδυνη ζώνη

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Καιρός: Προειδοποιεί ο Λαγούβαρδος - Πέφτει 13 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο «κύμα» κακοκαιρίας, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται από το πρωί της Τρίτης, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος είπε ότι η σημερινή κακοκαιρία θα δώσει αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και μετά τις βροχές, Τρίτη βράδυ προς Τετάρτη θα πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία και θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή σύντομη αλλά ισχυρή. Οσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Αττική προβλέπει: Έντονα φαινόμενα βροχής από σήμερα το μεσημέρι και χιονόνερο στα βόρεια της Αττικής, από αργά το βράδυ.

Με ισχυρή κακοκαιρία λοιπόν, θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, ενώ συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στις τοπικά ισχυρές καταιγίδες αλλά και στις πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και κυρίως της βόρειας χώρας. Δείτε ακόμα την πρόβλεψη του Ανραούτογλου για την σημερινή μέρα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που συνοπτικά είναι οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, η πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, παρουσιάζονται στον πίνακα του meteo που ακολουθεί.

κακοκαιρία

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια κυρίως στα κεντρικά βόρεια
  • Το βράδυ θα χιονίσει στα πεδινά της Αν. Μακεδονίας και Θράκης
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από βορά προς νότο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 7 και τοπικά τα 8-9 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του Κώστα Λαγουβάρδου: Σύντομη αλλά ισχυρή η ψυχρή εισβολή - Χιονόνερο στα βόρεια της Αττικής

Ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος έδωσε έμφαση στα ισχυρά φαινόμενα της ισχυρής σημερινής κακοκαιρίας που θα δώσει αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και μετά τις βροχές,την Τρίτη το βράδυ προς Τετάρτη θα πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία και θα έχουμε μια ψυχρή εισβολή σύντομη αλλά ισχυρή.

«Σήμερα Τρίτη, έρχεται μια ισχυρή κακοκαιρία. Θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα δώσει αρκετά μεγάλα ύψη βροχής μέχρι το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, κυρίως Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Στη συνέχεια, θα κινηθεί προς τα ανατολικά και θα επηρεάσει κι άλλες περιοχές της χώρας. Θα επηρεάσει και την Αττική με πιθανόν έντονα φαινόμενα βροχής από σήμερα το μεσημέρι και μετά και στην Εύβοια ενώ στη συνέχεια θα πέσει η θερμοκρασία με αποτέλεσμα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία αλλά και Θράκη, να έχουμε από αργά το απόγευμα χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα. Και πιθανότατα σφοδρές χιονοπτώσεις ειδικά στο κομμάτι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό θα συνεχιστεί και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης όπου πλέον τα φαινόμενα θα συνεχίζονται στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Κρήτη και Δωδεκάνησαλέει ο Κώστας Λαγουβάρδος».

Ο καιρός στην Αττική

«Στην Αττική περιμένουμε βροχές από σήμερα το μεσημέρι και μετά και η εκτίμηση που έχω είναι ότι θα έχουμε πιθανότατα έντονα φαινόμενα , τις τελευταίες ώρες της ημέρας. Την Τρίτη το βράδυ προς Τετάρτη που θα πέσει κατά πολύ η θερμοκρασία πιθανότατα να έχουμε χιονόνερο στα ορεινά της Αττικής αλλά και σε κάποιες περιοχές της Βοιωτίας και της Βόρειας Αττικής θα δούμε χιονόνερο.

Όσο για τους ανέμους, την Τρίτη θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες όπου θα φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ ίσως και τοπικά 8 μποφόρ αργά το απόγευμα της Τρίτης. Αλλά σταδιακά από το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη που θα αρχίσει να μπαίνει το κρύο θα στραφούν οι άνεμοι σε βορειάδες και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένοι κυρίως στο Ιόνιο».

Ισχυρή σύσταση Πολιτικής Προστασίας για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Θεσσαλία και Δυτική Στερεά Ελλάδα

Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή.

Για κανένα λόγο.

Σε κάθε περίπτωση, παρακολουθείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.


Μένουμε σε εγρήγορση - Μένουμε σε επιφυλακή - Ακολουθούμε τις οδηγίες.