Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα στο Μαξίμου

Εξετάζεται το ενδεχόμενο του lockdown τύπου Μαρτίου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Κικίλια, Χαρδαλιά και Τσιόδρα στο Μαξίμου

Ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown τύπου Μαρτίου.

Στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός για τις 13.30 στο Μέγαρο Μαξίμου, για να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Κικίλιας Τσιόδρας σύσκεψη

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για σύντομο αλλά ολικό lockdown στην Αττική, όπως εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Σαρηγιάννης - κορωνοϊός: «Στην κορύφωσή του το 3o κύμα θα φτάσει κοντά στο Πάσχα»

«Καμπανάκι» κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σχετικά με το τρίτο κύμα κορωνοϊού, το οποίο, αν δεν ληφθούν κι άλλα μέτρα, θα κορυφωθεί κοντά στο Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης, είναι σημαντικό ότι πάρθηκαν τα μέτρα προληπτικά και εκεί που έπρεπε στοχευμένα, καθώς αποτελούν ένα πρώτο ανάχωμα στο τρίτο κύμα.

«Είναι σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσον θα χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπισή του», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι είναι πολύ θετικά τα μηνύματα που έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα οποία η αυξημένη μεταδοτικότητα της βρετανικής μετάλλαξης δεν είναι στο 50%, όπως έλεγαν μέχρι τώρα, αλλά γύρω στο 30%. «Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μειώνει την ένταση του τρίτου κύματος. Μας δίνει μεν ένα τρίτο κύμα, αλλά πιο ήπιο», επισήμανε.