Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου - Έρχεται βαρύς χιονιάς το Σαββατοκύριακο

«Εντυπωσιακή η αλλαγή του καιρού»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός από τον Σάκη Αρναούτογλου - Έρχεται βαρύς χιονιάς το Σαββατοκύριακο

Μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου θέλησε να προειδοποιήσει τους διαδικτυακούς φίλους του για τον χιονιά που πρόκειται να έρθει στη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει ο έμπειρος μετεωρολόγος, κατά τόπους οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές, ενώ το κρύο θα συνοδεύεται από πυκνές χιονοπτώσεις, στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ χθες προειδοποίησε και μέσα από το δελτίο του.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

«Η χώρα μας εισέρχεται, από το Σαββατοκύριακο (13-14 Φλεβάρη) και για μία περίπου εβδομάδα, σε φάση εντυπωσιακής αλλαγής του καιρού, με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με κατά τόπους επίσης πυκνές χιονοπτώσεις στα περισσότερα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή γνώμη μου θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα, όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπιτι για κάθε χρήση!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά, ριχνοντάς τους τροφή, καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!

Λεπτομέρειες για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο στα καθημερινά 15λεπτα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 (ΔΕΥ-ΠΑΡ 17.30 και 20.00)!».

Σάκης Αρναούτογλου καιρός

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Στην Αττική:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι άνεμοι, 4-5 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία

Αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Στη Θράκη αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.

Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ.: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη τιμή).

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο

Αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο Ιόνιο. Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στην Ήπειρο. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 4-5 Μποφόρ, από το μεσημέρι νότιοι 5 με 6 Μποφόρ και τη νύχτα στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ,: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Καιρός (10/2)

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 Μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί τοπικά 6 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4-6 Μποφόρ, στις Κυκλάδες από τη νύχτα τοπικά 7 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα

Αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 Μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα στα βόρεια θα ενισχυθούν στα 7 Μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.