Κορωνοϊός: Αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

Μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια

Αναβάλλεται η σημερινή απογευματινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα μας από τον Βασίλη Κικίλια.

Ο λόγος είναι γιατί ο Υπουργός Υγείας θα μεταβεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, τις υγειονομικές δομές της πόλης και να αξιολογήσει την πορεία της πανδημίας στην περιοχή.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του Υπουργού Υγείας θα ανακοινωθεί αργότερα. Να υπενθυμίσουμε ότι τα χθεσινά κρούσματα στην χώρα μας ήταν 1.526!

Αναβάλλεται η σημερινή ενημέρωση κορωνοϊού από τον Βασίλη Κικίλια

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Τα νέα μέτρα του lockdown

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για την εξειδίκευση των μέτρων που θα εφαρμοστούν από αύριο, ημέρα Πέμπτη, που η Αττική μπαίνει σε σκληρό lockdown μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι η απόφαση για lockdown στην Αττική ελήφθη εξαιτίας δύο δεδομένων: της αύξησης των νοσηλειών και των μεταλλάξεων του ιού. «Η βεντάλια των περιορισμών ανοίγει και κλείνει ανάλογα με το επίπεδο συναγερμού» υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης, ζήτησε ωστόσο να μην γίνεται κατάχρηση.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 τις καθημερινές και από τις 18:00 έως τις 05:00 τα Σαββατοκύριακα.

Ο κ. Χαρδαλιάς αποκωδικοποίησε, συγκεκριμένα, τα εξής:

- Μάσκα υποχρεωτική σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους
- Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00 καθημερινές, 18:00-05:00 Σαββατοκύριακα
- SMS στο 13033 για όλες τις μετακινήσεις
- Δεν αλλάζει ο κωδικός 6 για άθληση - Ισχύει η μετακίνηση εντός όλης της περιφέρειας - Δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Τα νέα μέτρα του lockdown