Κακοκαιρία Μήδεια - Χρυσοχοΐδης: Κλειστή η Εθνική Αθηνών - Λαμίας

«Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση γιατί η χιονόπτωση είναι πολύ σφοδρή»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κακοκαιρία Μήδεια - Χρυσοχοΐδης: Κλειστή η Εθνική Αθηνών - Λαμίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε πως προς το παρόν η εθνική Αθηνών-Λαμίας θα παραμείνει κλειστή για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές από την έντονη κακοκαιρία «Μήδεια».

Ο ίδιος μίλησε στο ΣΚΑΙ και δήλωσε: «Η εθνική οδός έκλεισε με δική μου απόφαση γιατί η χιονόπτωση είναι πολύ σφοδρή τα μηχανήματα είναι εκεί και καθαρίζουν αλλά όλα έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες. Υπήρχε κίνδυνος να εγκλωβιστούν πολίτες και να κινδυνέψουν και για αυτό κλείσαμε την εθνική οδό.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε έκκληση όσοι πηγαίνουν στα βόρεια προάστια να μην μετακινούνται προς τα εκεί. «Η χιονόπτωση είναι σφοδρή δεν πρέπει να κινδυνέψουν ανθρώπινες, όσοι δεν χρειάζεται να μην μετακινούνται», επανέλαβε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Σημειώνεται ότι η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη έκλεισε τα ξημερώματα. Η κατάσταση αναμένεται να επαναξιολογηθεί αργότερα σήμερα ενώ παράλληλα πολλά είναι τα σχολεία που θα παραμείνουν επίσης κλειστά.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σημειώνεται ότι , στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Κλειστή η Εθνική Αθηνών - Λαμίας λόγω κακοκαιρίας

Μέχρι σταθμό "Ειρήνης" τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού λόγω χιονιά

Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου γίνονται μετ' εμποδίων καθώς τα χιόνια έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κίνηση των συρμών. Ετσι, όπως ανακοινώθηκε από την ΣΤΑΣΥ τα δρομολόγια από τον Πειραιά φτάνουν μέχρι και τον σταθμό Ειρήνη, κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση σε Μαρούσι, ΚΑΤ, Κηφισιά είναι ανέφικτη προς το παρόν.

Τα συνεργεία της ΣΤΑΣΥ δίνουν αγώνα για να ανοίξει η γραμμή και να διεξαχθεί κανονικά η διέλευση των συρμών. . Τι θα συμβεί στην Αττική σήμερα;