Πέθανε στα 82 του ο ηθοποιός Αντρέι Μιάγκοφ

Θλίψη...

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Πέθανε στα 82 του ο ηθοποιός Αντρέι Μιάγκοφ

Σε ηλικία 82 ετών εφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο αγαπημένους Ρώσους ηθοποιούς, ο Αντρέι Μιάγκοφ. Την είδηση του θανάτου του Μιάγκοφ, που είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες του σοβιετικού και ρωσικού κινηματογράφου, γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου το Θέατρο Τεχνών της Μόσχας και μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

Λίγα λόγια για τον Αντρέι Μιάγκοφ

O Μιάγκοφ γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1938, στο Λένινγκραντ. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου της Μόσχας το 1965, ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο, που επρόκειτο να κρατήσει πολλές δεκαετίες. Ο πρώτος μεγάλος ρόλος του στον κινηματογράφο ήρθε την ίδια χρονιά, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «Οι περιπέτειες ενός οδοντίατρου» του Ε. Κλίμοφ.

Το 1975, η φήμη του εκτοξεύθηκε, όταν υποδύθηκε τον χειρουργό Ζένια Λουκάσιν στην πολύ γνωστή ταινία «Ειρωνεία της τύχης». Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο φιλμ των Ρώσων, που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και συνεχίζουν να το βλέπουν ως «παράδοση» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το 1977, πρωταγωνίστησε σε μια εξίσου επιτυχημένη ταινία, που κυκλοφόρησε με τον αγγλικό τίτλο «Οffice Romance», στο πλευρό της Αλίσα Φρέιντλιχ. Από τη ζωή έφυγε και ο Θρύλος της Σάλσα, Τζόνι Πατσέκο.

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ σε ηλικία 91 χρόνων. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε η σύζυγός του, Ελέιν Τέιλορ.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ γεννήθηκε το 1929. Η καριέρα του μετρά εφτά δεκαετίες και περιλαμβάνει σπουδαίους ρόλους. Έκανε το ντεμπούτο του το 1957, στην ταινία «Stage Struck», και έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ «Η μελωδία της ευτυχίας» («The sound of music»).

Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι ταινίες «Έρωτες που σβήνουν την αυγή» («Inside daisy clover», 1965), «Η νύχτα των στρατηγών» («Night of the generals», 1967), όπου έπαιζε τον Γερμανό στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, και «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» («The man who would be king, 1975).

Τη δεκαετία του ’70, o Κρίστοφερ Πλάμερ συμμετείχε στη σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», («Jesus of Nazareth»), στον ρόλο του Ηρώδη Αντίπα και κατά τη δεκαετία του ’80 συμμετείχε στην επιτυχημένη σειρά «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας». Θλίψη προκάλεσε και ο θάνατος της ηθοποιού Cloris Leachman!

Τη δεκαετία του ’90 συμμετείχε στις ταινίες «Μάλκολμ Χ» (Malcolm X, 1992), «Οι δώδεκα πίθηκοι» (Twelve monkeys, 1995) και «The insider», 1999.

πέθανε ο Αντρέι Μιάγκοφ