Πέθανε ο Μάουρο Μπελούτζι που είχε ακρωτηριαστεί λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Θρήνος για τον παλαίμαχο παίκτη της Ίντερ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέθανε ο Μάουρο Μπελούτζι που είχε ακρωτηριαστεί λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Στο πένθος βυθίστηκε το Μιλάνο και η Ιταλία, λόγω του θανάτου του Μάουρο Μπελούτζι σε ηλικία 71 ετών. Ο παλαίμαχος ποδοσφαριστής, έφυγε από τη ζωή μετά τον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών του λόγω επιπλοκών με τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση για το θάνατο του Μάουρο Μπελούτζι

«Σήμερα μας άφησε ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας σπουδαίος παίκτης, ένας αληθινός φίλος της Ίντερ. Αναπαύσου εν ειρήνη Μάουρο Μπελούτζι», έγραψε η Ίντερ μετά την είδηση του θανάτου του.

«Ακριβώς ένα χρόνο από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ιταλία, ο Μάουρο Μπελούτζι μας άφησε», έγραψε ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα στο Facebook. Ενώ, όπως ανακοινώθηκε έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού και η μητέρα του Ροναλντίνιο.

Πέθανε ο Μάουρο Μπελούτζι

Τι είναι ο κορωνοϊός και πως μεταδίδεται

Η ασθένεια του κορωνοϊού (COVID-19) είναι μια μολυσματική ασθένεια που προκαλείται από έναν κορωνοϊό, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που νοσούν από τον COVID-19 βιώνουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα και αναρρώνουν χωρίς ειδική θεραπεία.

Ο ιός που προκαλεί τον COVID-19 μεταδίδεται κυρίως μέσω των σταγονιδίων που παράγονται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει, φτερνίζεται ή εκπνέει. Αυτά τα σταγονίδια είναι πολύ βαριά για να διατηρηθούν στον αέρα και γρήγορα πέφτουν σε δάπεδα και επιφάνειες.

Μπορεί να μολυνθείτε εισπνέοντας τον ιό αν βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση σε κάποιον που έχει τον COVID-19 ή αγγίζοντας μια μολυσμένη επιφάνεια και έπειτα τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας.

Όσον αφορά στην Ιταλία, τα κρούσματα έχουν φτάσει συνολικά τα 2,8 εκατομμύρια, ενώ η χώρα μετράει 95.486 θανάτους, την ώρα που έχουν αναρρώσει 2,32 εκατομμύρια άνθρωποι.