Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Δείτε αναλυτικά τις περιοχές

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίτερα τα σήμερα 884 κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μαζί με τον χάρτη με την γεωγραφική τους κατανομή

Σχεδόν τα μισά από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Κυριακή εντοπίζονται στην Αττική.

Σε 437 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική το τελευταίο 24ωρο με το κέντρο της Αθήνας να καταγράφει καις σήμερα τριψήφιο αριθμό μολύνσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός προκύπτει με μειωμένα τεστ, σε σύγκριση με τις διαγνώσεις που γίνονται τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας (22.000 τεστ κορωνοϊού περίπου, όταν τις καθημερινές οι έλεγχοι αγγίζουν ακόμη και τους 50.000).

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 884 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 7 είναι εισαγόμενα τα οποία εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 877 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αποκαλύπτει 437 μολύνσεις στην Αττική, 57 στη Θεσσαλονίκη, 79 στην Αχαΐα και 35 στη Λάρισα.

Αν παρατηρήσει κανείς πιο αναλυτικά τη διασπορά στην Αττική, 103 κρούσματα διαπιστώθηκαν στα δυτικά προάστια των Αθηνών, 108 στο κέντρο της πόλης, ενώ και ο Πειραιάς σημείωσε σε ένα εικοσιτετράωρο 82 μολύνσεις από τον κορωνοϊό.

 Κορωνοϊός χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Κορωνοϊός: 11 κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη

Άλλες δύο περιοχές της χώρας βρίσκονται στα «κόκκινα», καθώς εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, Εύοσμος και Κορδελιό στη Θεσσαλονίκη «κοκκίνισαν» από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Ο εντοπισμός των 11 κρουσμάτων της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης κορωνοϊού είναι ο βασικός λόγος της εισήγησης των ειδικών για αυστηρό πλέγμα μέτρων στον συγκεκριμένο Δήμο... διαβάστε τη συνέχεια για τα μεταλλαγμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Athensmagazine.gr