Βρέφος 22 ημερών με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Βρέφος 22 ημερών με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου

Ένα βρέφος 22 ημερών μεταφέρθηκε με κορωνοϊό στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Το παιδάκι έχει υψηλό πυρετό ωστόσο οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με το patrastimes, το παιδάκι έχει υψηλό πυρετό ωστόσο οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Το βρέφος είχε εισαχθεί αρχικά χθες το απόγευμα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου υπεβλήθη σε διαγνωστικό τεστ και βγήκε θετικό στον ιό. Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως οι ΜΕΘ βρίσκονται κατά 89% σε πληρότητα.

κορωνοιος

Κορωνοϊός: Σταδιακή άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να παρθούν αποφάσεις από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για το lockdown και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την 1η Μαρτίου αναμένεται να δούμε μία σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η πίεση στο ΕΣΥ αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που θα κρίνει το εάν είναι εφικτό να γίνει υποχωρήσεις στο θέμα του lockdown. Έτσι, τις επόμενες μέρες θα παρακολουθείτε τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, κυρίως λόγω του αριθμού των ΜΕΘ που είναι περιορισμένος.

Πολλοί λοιμωξιολόγοι βέβαια δείχνουν να είναι ακόμα διστακτικοί για την άρση του lockdown κυρίως στις κόκκινες περιοχές και όχι άδικα αφού μόλις πριν από λίγο εντοπίστηκαν 30 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στο Περιστέρι.

Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown

Ως προς τα σχολεία, προτεραιότητα -όπως και στο παρελθόν- θα δοθεί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν το ταυτόχρονο άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων, και μία εβδομάδα αργότερα να ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, «θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων από την 1η Μαρτίου, αν υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης».

Σε αυτή την περίπτωση το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει με τη μέθοδο του click away. Είναι σημαντικό έστω και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν, καθώς κάθε μήνα που μένει κλειστός ο κλάδος το κόστος για την οικονομία προσεγγίζει τα 2 δισ. ευρώ.

Πιο δύσκολα θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού μετακινήσεων, τόσο για τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, όσο και για τις 6 το απόγευμα όπως ισχύει τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, καθώς στη συνέχεια το μέτρο θα επανεξεταστεί αναλόγως της πορείας που θα έχει η πανδημία.