Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κλείνει στις 16.30 ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο

Λόγω συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Κλείνει στις 16.30 ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο
Ενημέρωση 26.02.2021 14:05
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Εντολή για εκ νέου κλείσιμο του σταθμού «Πανεπιστήμιο» στο Μετρό έδωσε η Αστυνομία, αφού γίνεται ξανά κινητοποίηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, ο σταθμός αναμένεται να κλείσει στις 4:30 το απόγευμα. Οι συρμοί, βέβαια, θα διέρχονται χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις, με τη συγκέντρωση να λαμβάνει τόπο στα Προπύλαια, κάτι που βέβαια συνέβη και χθες.

μετρό κλειστό

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη (25/02) σε συλλήψεις μετατράπηκαν 42 προσαγωγές που έγιναν από την Αστυνομία κατά την συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησαν οι συλληφθέντες στις 11 το πρωί σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού στην πλατεία Καρίτση, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στον Πολιτισμό.

Σε βάρος των 42 συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για παράβαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα που αφορά σε κίνδυνο διάδοσης του ασθένειας, για διατάραξη οικιακής ειρήνης, διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, ενώ τους επιβλήθηκε και πρόστιμο 300 ευρώ για μη τήρηση των μέτρων αποτροπής της επιδημίας.

Τα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στο μετρό

  • Μείωση της πιθανότητας επιβίβασης ατόμων με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης στα ΜΜΜ. Πριν από την επιβίβαση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιβατών και του προσωπικού για τα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 (πυρετός, βήχας, φαρυγγαλγία, καταβολή κ.ά.) και τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού.
  • Διασφάλιση προστασίας του προσωπικού μέσω εργασίας σε διακριτό χώρο/θάλαμο κατά προτίμηση πίσω από πλαστικό ή γυάλινο διαχωριστικό.
  • Χρήση ατομικού εξοπλισμού προστασίας (γάντια, μάσκα) από τον οδηγό, εκτός εάν αυτός βρίσκεται σε χωριστό θάλαμο με διαφανές πλαστικό/γυάλινο διαχωριστικό μέχρι την οροφή για την αποφυγή έκθεσης στους επιβάτες.

μετρό κορωνοϊός

  • Στις στάσεις και σταθμούς επιβίβασης και σε χώρους αναμονής επιβατών, πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αφίσες για την υπενθύμιση της αναγκαιότητας τήρησης της απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου (όταν χρησιμοποιείται μάσκα), των μέτρων υγιεινής, της υγιεινής των χεριών, της αποφυγής επαφής με ασθενείς και της σωστής χρήσης της μάσκας.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους επιβάτες μέσα στα ΜΜΜ.
  • Επιμελής χρήση και απόρριψη της μάσκας.
  • Χρήση μάσκας και παροχή αυτής σε όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΜ, οι οποίοι δεν βρίσκονται εντός χωριστού θαλάμου.
  • Διασφάλιση του αερισμού της άμαξας του τρένου, μετρό, λεωφορείου ή τρόλεϊ, μέσω ανοιχτών παραθύρων κάθε τύπου (π.χ. οροφής), και με ανεμιστήρες. Αποφυγή χρήσης ανακυκλωμένου αέρα μέσα σε αυτά.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Παράταση του lockdown για μία εβδομάδα στην Αττική

Φως στο τούνελ: Σοκαρισμένη η Νικολούλη με την δολοφονία νεαρού στρατιώτη

TAGS
Share