Κορωνοϊός: Παράταση lockdown για μια εβδομάδα, μέχρι τις 22 Μαρτίου

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Παράταση lockdown για μια εβδομάδα, μέχρι τις 22 Μαρτίου

Η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η ασφυξία του συστήματος υγείας οδηγούν σε παράταση του lockdown για μία ακόμα εβδομάδα, έως τις 22 Μαρτίου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο τόσο οι ειδικοί όσο και κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν συνέχιση των αυστηρών μέτρων μέχρι να υπάρξει αισθητή μείωση των κρουσμάτων.

Κορωνοϊός Παράταση lockdown

Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλαμβάνονται την κόπωση που υπάρχει στην κοινωνία από το παρατεταμένο lockdown, πιστεύουν όμως και στα μέτρα, τα οποία εκτιμούν ότι θα αποδώσουν στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Με νέους όρους και κανόνες θα επαναλειτουργήσει πρώτο το λιανεμπόριο και αν είναι εφικτό την ίδια εβδομάδα και η Γ' Λυκείου με τις υπόλοιπες τάξεις να ακολουθούν.

Κορωνοϊός: Ο χάρτης των κρουσμάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής 1.142 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, μαζί με την γεωγραφική τους κατανομή.

Στην Αττική καταγράφεται η πληθώρα από τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ.

569 εκ των 1.142 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο, εντοπίζονται την Κυριακή 7 Μαρτίου στην περιφέρεια της Αττικής.

Για μια ακόμη ημέρα, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας καταγράφει περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μία ημέρα.

Το κέντρο της Αθήνας παραμένει σε τριψήφιο αριθμό περιστατικών κορωνοϊού, με 162 μολύνσεις, ενώ 82 κρούσματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και 81 στον Πειραιά.

Από το σύνολο των 1.142 νέων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα 9 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Όπως βλέπετε στον πίνακα του ΕΟΔΥ, 130 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει σήμερα η Θεσσαλονίκη, 35 η Αχαΐα, 23 η Κόρινθος, 24 η Λάρισα και 25 η περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης. Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 22.000 τεστ, λιγότερα δηλαδή από τα μισά όσων διενεργούνται συνήθως στην επικράτεια τις καθημερινές.

Κορωνοϊός χάρτης των σημερινών κρουσμάτων