Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Φωτιές, δακρυγόνα και ένας τραυματίας αστυνομικός

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Φωτιές, δακρυγόνα και ένας τραυματίας αστυνομικός

Σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται στη Νέα Σμύρνη στην περιοχή του αστυνομικού τμήματος. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα, ενώ επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν κουκουλοφόροι και αντιεξουασιαστές πέρασαν στην κεφαλή της πορείας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, πετώντας βόμβες μολότοφ και φωνάζοντας συνθήματα για τον Δημήτρη Κουφορντίνα. Οι αστυνομικοί αντέδρασαν με χημικά και νερό από την υδροφόρα «Αύρα», προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και περιουσίες κατοίκων, ενώ πιο πίσω βρίσκονται οικογένειες με παιδιά, ηλκιωμένοι και μαθητές από σχολεία. Νωρίτερα το 29χρονο θύμα, μίλησε για το περιστατικό που έζησε λίγες ώρες πριν.

νέα σμύρνη αστυνομικός

Νέα Σμύρνη - 29χρονος: «Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω»

Ο 29χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη, μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega και περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι ακριβώς συνέβη με την ξαφνική επίθεση που δέχθηκε.

«Με χτύπησαν με ανάποδο μεταλλικό γκλοπ στο κεφάλι» λέει ο 29χρονος Αλέξανδρος, που μίλησε για την περιπέτεια που έζησε και στο T-live, περιγράφοντας την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε όταν μαζί με άλλα 4-5 άτομα διαμαρτυρήθηκαν όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με 4 μηχανές μπήκαν στην πλατεία και πήγαν στα παγκάκια όπου κάθονταν πολίτες.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου. Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος», ανέφερε ο 29χρονος.

Όπως καταγγέλλει, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την καταγραφή του ξυλοδαρμού του από κινητό.