Νέα Σμύρνη: Βίντεο από την επίθεση στον αστυνομικό - Τον ξυλοκοπούσαν δεκάδες άτομα

Εξελίξεις που σοκάρουν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέα Σμύρνη: Βίντεο από την επίθεση στον αστυνομικό - Τον ξυλοκοπούσαν δεκάδες άτομα

Ένα αληθινό χάος δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού να έρχεται για να αποτελειώσει τις δραματικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στη χώρα μας μετά τον ξυλοδαρμό του 29χρονου την Κυριακή.

Τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στην διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας είχαν σαν αποτέλεσμα κουκουλοφόροι να ξυλοκοπήσουν άγρια έναν άνδρα της ομάδας «Δράση» ο οποίος τελικά χρειάστηκε να μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείου είπε στον γ.γ. ειδικών φρουρών κ. Σ. Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών κ. Β. Ντούμα που τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω».

Τα βίντεο από την επίθεση στον αστυνομικό

Όπως φαίνεται σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι κουκουλοφόροι για αρκετή ώρα χτυπούσαν δίχως έλεος τον αστυνομικό και χάρη στην επέμβαση των ΜΑΤ διαλύθηκε το πλήθος από πάνω του.

Συνάδελφοί του έσπευσαν να διαλύσουν το πλήθος και προστάτεψαν τον άτυχο αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος μέσα στα αίματα, έως ότου ένα ασθενοφόρο ήρθε για να τον μεταφέρει στο 401.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τα επεισόδια - «Δε θα επιτρέψω το διχασμό»

Σε παρέμβαση, μετά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικού, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να τονίζει, ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να διχάσει την χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, ότι οι νέοι υπάρχουν για να δημιουργούν και όχι να καταστρέφουν, προσθέτοντας πως η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».