Στέλιος Κυμπορόπουλος: Ψήφισε κατά των αμβλώσεων και προκάλεσε αντιδράσεις

Η ΝΔ πήρε αποστάσεις από το ψήφισμα αυτό

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Στέλιος Κυμπορόπουλος: Ψήφισε κατά των αμβλώσεων και προκάλεσε αντιδράσεις

Χαμό έχει προκαλέσει η έγκριση που έδωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου που αναφέρει ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης.

Αντίθεση άποψη ωστόσο φαίνεται να έχει η ΝΔ η οποία έσπευσε να διαχωρίσει την θέση της από τον ευρωβουλευτή της τονίζοντας πως ότι η ψήφος του δεν εκφράζει ούτε το κυβερνών κόμμα ούτε τον Πρόεδρό του.

«Όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η στάση του κ. Κυμπουρόπουλου προκάλεσε την αντίδραση και του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών»

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην οποία αναφέρεται ότι:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του».

Συνεργάτες του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ανέφεραν στο thebest.gr: «Όλο αυτό το θέμα ξεκίνησε καθαρά αντιπολιτευτικά από το ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια όσων έγιναν στις πλατείες, της αντιπολιτευτικής χρήσης του δυστυχήματος έξω από τη βουλή και της βάπτισης Γεωργιάδη».

«Η θέση του κ. Κυμπουρόπουλου για την άμβλωση των γυναικών έχει διατυπωθεί κι άλλες φορές που έχει έρθει στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ξεκάθαρα υπέρ του δικαιώματος της γυναίκας στο σεβασμό του σώματος της και στο δικαίωμα στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα που ήρθε στην επιφάνεια και για το οποίο γίνεται ντόρος είναι ένα ψήφισμα που συνολικά είχε αναφορά στο δικαίωμα προστασίας του παιδιού και της παιδικής ζωής.

Εκεί κατατέθηκε μία πρόσθετη τροπολογία που δεν υπερψηφίστηκε στο τέλος που έχει να κάνει με το δικαίωμα της ζωής του παιδιού να προστατεύεται καθολικά και από τη στιγμή της σύλληψής του, μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

Εκεί η θέση του κ. Κυμπορόπουλου είναι θετική καθώς υπάρχουν σε κάποιες χώρες και φαινόμενα εξαναγκαστικής έκτρωσης των γυναικών, χωρίς τη βούληση τους. Η προστασία του παιδιού πρέπει να είναι καθολική και η ευρωπαϊκή Ένωση να δεσμεύεται ως προς αυτό σε σχέση με τρίτους, όπως γίνεται και με άλλα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι κείμενο αρχών και θέσεων, όχι νομοθέτημα, ψήφισμα ή οδηγία η κανονισμός.

Δεν μπορεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος να ταυτίζεται από κάποιους με ακροδεξιούς όταν μάλιστα την ίδια μέρα μέρα ψήφισε και μίλησε υπέρ για την ομάδα των ΛΟΑΤΚΙ στην ολομέλεια . ΛΟΑΤΚΙ και ακροδεξιά παιδιά, δεν πάνε μαζί.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο κ. Κυμπουρόπουλος έχει ψηφίσει άπειρες φορές για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση. Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει να κάνει με το δικαίωμα που έχει το παιδί». Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε πως ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είχε σχέση με την 34 από την υπόθεση με το βιτριόλι.

Στέλιος Κυμπορόπουλος ψήφισε κατά των αμβλώσεων

Ποιος είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1985 στην Αθήνα. Στην ηλικία των δεκατεσσάρων μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία. Στην ηλικία των 15 ετών η περίπτωσή του έγινε η αφορμή να αλλάξει ο νόμος περί σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις.

Το 2003 εισήχθη στο Τμήμα Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής το 2010, με Άριστα. Από το 2013 έως το 2015, παράλληλα με την άσκηση Ειδικότητας, παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου. Το 2014 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας - Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών». Το 2016, έλαβε τον Τίτλο Ειδικότητας της Ψυχιατρικής[4] και έκτοτε εργάζεται ως Επιμελητής Β' στη Β' Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Το 2013, πρωτοστάτησε στη διοργάνωση της πρώτης ελληνικής αποστολής στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”, που έγινε εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Οργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, "I-Living!", που είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που διοικείται αποκλειστικά από άτομα με αναπηρία.