Τροχαίο στη Βουλή: Συνεχίζει να «χτυπάει» η καρδιά του 23χρονου Ιάσονα

Έδωσε ζωή σε έναν άνθρωπο όταν έγινε μεταμόσχευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τροχαίο στη Βουλή: Συνεχίζει να «χτυπάει» η καρδιά του 23χρονου Ιάσονα

Η καρδιά του 23χρονου Ιάσονα που πέθανε σε τροχαίο έξω από την Βουλή, «χτυπάει» από χθες και πάλι δίνοντας ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας όταν έγινε μεταμόσχευση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ενώ και το ήπαρ του βρήκε λήπτη στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Τα νεφρά θα καταλήξουν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ και το δέρμα από τους μηρούς του νεαρού θα χρησιμοποιηθεί κυρίως σε ανθρώπους με σοβαρά εγκαύματα.

Η πράξη της οικογένειας του 23χρονου να δωρήσει τα όργανά του, από τη στιγμή που ήταν εγκεφαλικά νεκρός, υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι η δωρεά οργάνων.

Τροχαίο στη Βουλή

Τροχαίο στη Βουλή: «Μιλάει» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείες

Τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες της Βουλής την ώρα του τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου άνδρα, του Ιάσωνα, ο οποίος είναι εγκεφαλικά νεκρός, εξετάζουν οι αρχές για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συνέβη.

Η σύγκρουση προήλθε όταν το όχημα της Βουλής επιχείρησε παρανόμως να στρίψει, προκειμένου να μπει στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Τότε, η μηχανή έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο.

Ιάσονας τροχαίο Βουλή

Η αδελφή του θύματος τόνισε ότι η οικογένεια έχει αποφασίσει να δωρίσει τα όργανα του αδερφού της που είναι εγκεφαλικά νεκρός και ζητά από όποιον ήταν παρών στο περιστατικό να καταθέσει την αλήθεια. Μάλιστα όπως είπε ήδη ένας αυτόπτης μάρτυρας επισκέφθηκε την οικογένεια στο νοσοκομείο και τους είπε ότι είναι στην διάθεσή τους για ότι τον χρειαστούν.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.