Κρήτη: Το μεσημέρι το τελευταίο "αντίο" στο δίχρονο αγγελούδι που έπεσε σε βαρέλι

Ασύλληπτο πένθος

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρήτη: Το μεσημέρι το τελευταίο

Βαρύ πένθος στην Κρήτη με το θάνατο του 2χρονου Ζαχαρία, που πέθανε λίγο πριν τη μία τα μεσάνυχτα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Το παιδάκι, είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας του, όταν ξέφυγε από την προσοχή τους. Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη γιαγιά του λίγη ώρα μετά, μέσα στο βαρέλι.

Ο 2χρονος Ζαχαρίας είχε μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών για περισσότερες από δύο ώρες, κατάφερε να ανακτήσει σφυγμό.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ με το παιδάκι να φτάνει διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ και τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του εξαιρετικά κρίσιμη. Ο Ζαχαρίας παρά τις προσπάθειες των γιατρών της ΜΕΘ Παίδων, δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή

Η κηδεία του μικρού Ζαχαρία, θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι στη Λιγόρτυνο.

Το «νεκρό» αγοράκι που εντοπίστηκε σε βαρέλι απέκτησε σφυγμό μετά από δύο ώρες

Το χρονικό της υπόθεσης με το αγοράκι στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων στις 4 περίπου το απόγευμα
, όταν ένα παιδί 2 χρονών ετών ξέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους.

Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάξουν. Τελικά, λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με νερό χωρίς τις αισθήσεις του!

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως το παιδί πνίγηκε. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία που προχώρησε σε αυτοψία στο χώρο όπου βρέθηκε νεκρό το παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μικρό αγόρι ήταν αβάπτιστο και αποτελούσε το τρίτο παιδί της οικογένειας. Στο μεταξύ όμως, δύο εργάτες βρέθηκαν νεκροί στην Πάτρα.