Νέες ώρες λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Νέες ώρες λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ

Αλλαγές και στο ωράριο των σούπερ μάρκετ έφεραν οι αλλαγές στις ώρες που θα ξεκινάει η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα, στο πλαίσιο των αλλαγών που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή λόγω κορωνοϊού.

Έτσι πλέον τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν από τις 7 το πρωί και θα κλείνουν στις 8:30 το βράδυ, τόσο το Σάββατο, όσο και τις καθημερινές, αφού πλέον η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα. Στο μεταξύ, ένα 8χρονο κοριτσάκι νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα 20/3

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι η επιτροπή των ειδικών, αφού μελέτησε τα δεδομένα, εισηγήθηκε:

  • Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα καια αποστολή SMS στον κωδικό 6.
  • Για τα πάρκα ισχύσει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.

Κορωνοϊός νέα μέτρα

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ενήλικες να τηρήσουν τα μέτρα με προσοχή, με μάσκα και αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους. Είναι η εβδομάδα της εθνικής εορτής, ας είναι αυτή που θα κάνουμε όλη μία ιδιαίτερη προσπάθεια, πρόσθεσε.

«Στην επιτροπή συζητήσαμε για την ψυχική κόπωση όλων. Όμως σήμερα με αυτή την εικόνα δεν μπορούμε να μιλήσουμε εύκολα για χαλάρωση των μέτρων», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Μπορούμε να ελπίζουμε μόνο σε άνοιγμα δραστηριοτήτων χαμηλού κινδύνου και την αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων, παράλληλα με ένα αυξημένο testing για την έγκαιρη διάγνωση ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών. «Δεν υπάρχουν μαγικές. συνταγές» τόνισε.