Κορωνοϊός - Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία - Αυτή είναι η ιδανική ημερομηνία

Πάρθηκε η απόφαση!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Lockdown: Ανοίγουν τα σχολεία - Αυτή είναι η ιδανική ημερομηνία

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα, Γυμνασίων και Λυκείων το οποίο όπως φαίνεται θα γίνει στις 5 Απριλίου.

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Κεραμέως τόνισε πως σημασία έχει το τι θα πουν οι ειδικοί αυτήν την εβδομάδα με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Ανέφερε μάλιστα, πως τα σχολεία θα ανοίξουν με self test, που θα κάνουν κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά πως δεν θα υπάρχουν μαθήματα το Πάσχα, ενώ τόνισε πως η εξεταστέα ύλη δεν θα μειωθεί.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, επανέλαβε ότι αυτή θα αφορά μόνο τον Ιούνιο και δεν θα «πιάσει» τον Ιούλιο. Επίσης, αποφασίζουν μέσα στην εβδομάδα τις ημερομηνίες για το άνοιγμα της αγοράς.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 735 διασωληνωμένους - 1.449 τα νέα κρούσματα, 54 θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.449 εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 254.031 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.605 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός Lockdown σχολεία

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 54, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.880 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 735 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.664 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 422 (ημερήσια μεταβολή +13.75%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 438 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).