Κορωνοϊός: Πέθανε 65χρονη στο Ίλιον μισή ώρα μετά την χορήγηση του εμβολίου

Έντονη η ανησυχία των ειδικών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Πέθανε 65χρονη στο Ίλιον μισή ώρα μετά την χορήγηση του εμβολίου

Συναγερμός έχει προκληθεί με το θάνατο μιας 65χρονης στο Ίλιον, η οποία κατέληξε μισή ώρα μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Το τραγικό αυτό συμβάν προκάλεσε έντονη ανησυχία και οι ειδικοί ερευνούν κατά πόσο τα αίτια του θανάτου της 65χρονης γυναίκας, σχετίζονται με το εμβόλιο που είχε κάνει λίγη ώρα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα, είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πέθανε 65χρονη στο Ίλιον μισή ώρα μετά την χορήγηση του εμβολίου

Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη που οφείλεται ο ξαφνικός θάνατος της 65χρονης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου εκφράζονται ερωτηματικά για το κατά πόσο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί το εμβόλιο να αποτελέσει αιτία θανάτου.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου της. Στο μεταξύ, δεκάδες κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο ΠΑΓΝΗ!

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.340 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, 72 θανάτους ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 741.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταιδιασωληνωμένοιείναι741(63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι68έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ1.688ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή-11.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).