Κορωνοϊός: Τρίτη νεκρή στο Δρομοκαΐτειο

Ακόμη τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Τρίτη νεκρή στο Δρομοκαΐτειο

Μια ακόμη ασθενής, τρίτη κατά σειρά, κατέληξε από κορωνοϊό στο Δρομοκαϊτειο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανησυχία σε υγειονομικές αρχές, γιατρούς, νοσηλευτές και συγγενείς.

Με βάση τα λεγόμενα του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, άλλοι τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ πάνω από 70 έχουν βρεθεί θετικοί στον φονικό ιό. Άλλοι έξι ασθενείς νοσηλεύονται με σοβαρά συμπτώματα σε νοσοκομεία αναφοράς.

Επίσης, τρία ψυχιατρικά τμήματα μετατράπηκαν σε κλινικές κορωνοϊού στις οποίες νοσηλεύονται συνολικά 60 ασθενείς. Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει επίσης ότι οι εργαζόμενοι έκλεισαν συμβολικά την εφημερία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι -όπως υποστηρίζουν- δεν γίνεται σωστή ιχνηλάτηση προσωπικού και ασθενών και δεν μεταφέρονται οι ασθενείς σε ασφαλές περιβάλλον για να νοσηλευθούν. Ωστόσο, θετικές είναι οι εξελίξεις και με το εμβόλιο της Pfizer.

Κορωνοϊός τρίτη νεκρή στο Δρομοκαΐτειο

Τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3491 . Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 267.172 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.927 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.160 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 755 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.717 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 561 (ημερήσια μεταβολή +17.12%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 448 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).