Κορωνοϊός: Από Τετάρτη 7 Απριλίου στα φαρμακεία τα self tests

Προτεραιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς Λυκείου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Από Τετάρτη 7 Απριλίου στα φαρμακεία τα self tests

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των self tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ακόμη ένα όπλο στην μάχη της πανδημίας», είπε αρχικά και συνέχισε: «Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης», ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν 3.080 θετικά κρούσματα στην χώρα μας.

Self tests κορωνοϊός

Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα, 4 το μήνα και ο υπουργός εξήγησε τη διαδικασία διάθεσης των τεστ καθώς και πώς θα γίνονται από τους πολίτες.

Κρούσμα αφρικανικής μετάλλαξης κορωνοϊού σε 12χρονο μαθητή στην Κρήτη

Ένας μαθητής 12 χρονών στην Κρήτη διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στην μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Αρχικά εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 15 περίπου Μαρτίου ενώ στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως νοσεί από την μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, γεγονός που ανακοινώθηκε χθες από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχει εντοπιστεί στην Κρήτη. Το πρώτο, ανακοινώθηκε στις 11 Μαρτίου και αφορούσε έναν ναυτικό ενώ λίγες μέρες αργότερα εντοπίστηκε θετικός στην συγκεκριμένη μετάλλαξη και ένας συνάδελφός του.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο ναυτικοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ ο μαθητής βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Την ίδια στιγμή, μια τρίτη γυναίκα κατά σειρά κατέληξε στο Δρομοκαΐτειο!