Κρήτη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε τουρίστα

Σε καραντίνα ένας Γερμανός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κρήτη: Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε τουρίστα

Επί περίοδο κορωνοϊού περισσότεροι από 300 τουρίστες έχουν φτάσει από τις 27 Μαρτίου μέχρι σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πτήσεις από Γερμανία(Φρανκφούρτη Μόναχο Βερολίνο) από Ολλανδία( Αμστερνταμ) και από Ελβετία(Γενεύη).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, από τους δεκάδες ελέγχους που έγιναν από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ μέχρι και χθες είχε βρεθεί ένα μόνο θετικό τεστ κορωνοϊού, μεταξύ των επιβατών σε πτήση από Γερμανία.

Ο συγκεκριμένος τουρίστας θα πρέπει πλέον να παραμείνει σε καραντίνα για 10 μέρες στο σπίτι που έχει δηλώσει ως χώρο διαμονής και στη συνέχεια να κάνει και πάλι μοριακό τεστ και αν είναι αρνητικό μπορεί να σταματήσει η καραντίνα του. Τρόμος βέβαια έχει προκληθεί και με τα αμέτρητα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί στο νοσοκομείο Γεννηματά

Από Τετάρτη 7 Απριλίου στα φαρμακεία τα self tests

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των self tests για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε: «Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει ακόμη ένα όπλο στην μάχη της πανδημίας», είπε αρχικά και συνέχισε: «Η εισαγωγή της πρώτης παρτίδας των self tests ολοκληρώνεται σήμερα με την παράδοσή τους σε εμάς. Η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης».

Self tests κορωνοϊός

Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα, 4 το μήνα και ο υπουργός εξήγησε τη διαδικασία διάθεσης των τεστ καθώς και πώς θα γίνονται από τους πολίτες.