Επίθεση με βιτριόλι: «Καλοστημένη απολογία που δεν προσφέρει τίποτα»

Η απάντηση του δικηγόρου της Ιωάννας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: «Καλοστημένη απολογία που δεν προσφέρει τίποτα»

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο Απόστολος Λύτρας, ο δικηγόρος της Ιωάννας που δέχθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο την επίθεση με βιτριόλι μίλησε στο Live News και απάντησε για την απολογία της 35χρονης, αποκαλώντας την «καλοστημένη» και ξεκαθαρίζοντας πως δεν προσφέρει τίποτα.

Ο ίδιος εξήγησε πως η κατηγορούμενη είχε αποστηθίσει το κείμενο της απολογίας της και πως στην πραγματικότητα δεν λέει τίποτα ουσιώδες.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ιωάννας για την ομολογία της 35χρονης

«Είναι ένα κείμενο που το αποστήθισε και πήγε απλά να πει το ποίημα της στην ανακρίτρια. Είναι μια καλοστημένη απολογία που δεν έχει να προσφέρει τίποτα», είπε αρχικά ο κ. Λύτρας.

Κρίσιμος, σύμφωνα με τον συνήγορο του θύματος, είναι και ο χρόνος αλλά και ο τρόπος της απολογίας, ο οποίος έγινε έτσι «ώστε ουσιαστικά να μην πει τίποτα».

«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι», είπε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι η Ιωάννα εξορίστηκε όταν έμαθε τα όσα δήλωσε η 35χρονη.

Δε δέχεται τη συγγνώμη της 35χρονης η Ιωάννα

Τόσο η ίδια η Ιωάννα όσο και η οικογένειά της, σε δηλώσεις που έκαναν μέσω του δικηγόρου τους, Απόστολου Λύτρα στο iefimerida.gr τόνισαν πως δεν έχουν σκοπό να δεχθούν τη συγγνώμη της 35χρονης, η οποία ομολόγησε πριν λίγο το έγκλημά της.

Ο κ. Λύτρας εξήγησε στην τοποθέτησή του πως η συγγνώμη της 35χρονης δεν ήταν ειλικρινής και πως ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή της να σκοτώσει την Ιωάννα.

«Ούτε η Ιωάννα ούτε η οικογένειά της δέχονται την συγγνώμη της 35χρονης. Κατά την απολογία της προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το καυστικό υγρό και ότι η ποσότητα ήταν μικρή. Ωστόσο από τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακριβώς το αντίθετο, καθώς η ποσότητα ήταν μεγάλη και προκάλεσε βαρύτατες βλάβες στην Ιωάννα. Είναι βέβαιο ότι η πρόθεσή της ήταν να τη σκοτώσει», τονίζει ο κ. Λύτρας.

Επίθεση με βιτριόλι απολογία