Πέθανε ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Θρήνος στον επιχειρηματικό κόσμο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον επιχειρηματικό κόσμο με την είδηση πως ο εφοπλιστής, Γιάννης Αγγελικούσης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου (11/4) σε ηλικία 73 ετών.

Το όνομα του 73χρονου Γιάννη Αγγελικούση ήρθε στο προσκήνιο την περασμένη Κυριακή λόγω της περιπέτειας της υγείας του, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του μία ημέρα νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου.

Ωστόσο χθες η Angelicoussis Shipping Group LTD είχε κάνει ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του εφοπλιστή.

«Ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης, Πρόεδρος του Angelicoussis Shipping Group Ltd., o οποίος ασθενεί από το πρωί του Σαββάτου, 20 Μαρτίου, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, συντηρώντας την ανησυχία της οικογενείας αλλά και των συνεργατών του σε όλο τον κόσμο. Εξακολουθεί βεβαίως να λαμβάνει την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα», επισημαίνεται αρχικά στην ανακοίνωση.

Γιάννης Αγγελικούσης θάνατος

«Αν και είναι απολύτως κατανοητό το ενδιαφέρον για την κατάσταση του Ιωάννη Αγγελικούση, παράκληση της οικογενείας του είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεδομένου ότι κάθε σχετική δημόσια συζήτηση που στηρίζεται σε φήμες και υποθέσεις είναι ιδιαίτερα επώδυνη για τους οικείους του. Όταν προκύψουν νέα δεδομένα θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση. Εκφράζονται επίσης θερμές ευχαριστίες προς όλους για το ειλικρινές ενδιαφέρον τους», καταλήγει η ανακοίνωση, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και για τον θάνατο του αδερφού της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Αγγελικούση που έφυγε από τη ζωή

Ο Ιωάννης Αγγελικούσης είναι Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της "Angelicoussis Shipping Group", ιδρυθείσα από τον πατέρα του, Αντώνη Αγγελικούση. Είναι ο κορυφαίος, Ελληνικής καταγωγής, εφοπλιστής για το 2017, σύμφωνα με την "Lloyd's List". Γεννήθηκε το 1948, στην πόλη του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι γιος του Αντώνη Αγγελικούση και της Μαρίας Παπαλιού.

Άρχισε να αναπλέκεται στην εταιρεία του πατέρα του από το 1973. Αδελφή του είναι η Άννα Αγγελικούση, η οποία αποτελεί και αυτή μια από τις ισχυρές γυναίκες της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας.