Πέθανε ο βιομήχανος, Κυριάκος Φιλίππου

Θλίψη στον κόσμο των επιχειρήσεων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε ο βιομήχανος, Κυριάκος Φιλίππου

Έφυγε από την ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ, ο οποίος μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη κατάφεραν να καταστήσουν την ελληνική εταιρεία σε έναν όμιλο με διεθνές αποτύπωμα.

Ο επιχειρηματίας που μαζί με τον αδελφό του, Γιάννη κατάφεραν μέσα στο πέρασμα του χρόνου να καταστήσουν την ελληνική εταιρεία σε έναν όμιλο που “ταξίδεψε” και συνεχίζει να ταξιδεύει τα γαλακτοκομικά προϊόντα του στο εξωτερικό, άφησε σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την τελευταία του πνοή το βράδυ της Δευτέρας.

Η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Φιλίππου σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, στους εργαζομένους, τους συνεργάτες του και σε όσους τον γνώριζαν. Ήταν 82 ετών. Την ίδια στιγμή θρήνος έχει ξεσπάσει και στην ελληνική μουσική βιομηχανία με τον θάνατο του Σπύρου Γιατρά.

Κυριάκος Φιλίππου θάνατος

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Κυριάκου Φιλίππου

«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».

Λίγα λόγια για τον Κυριάκο Φιλίππου

Ο Κυριάκος Φιλίππου σπούδασε χημικός μηχανικός και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που βρήκε τον τρόπο αδρανοποίησης του γιαουρτιού, ώστε να μπορεί να τυποποιηθεί και να διαρκεί περισσότερο. Έτσι παρουσίασε ελληνική αγορά τη δεκαετία του 1980 το στραγγιστό γιαούρτι με ανθόγαλα με την εμπορική ονομασία Τotal.

Μία εξέλιξη που έδωσε σημαντική ώθηση όχι μόνο μέσα στην ελληνική αγορά αλλά και τα σχέδια που είχαν τα δύο αδέρφια για σημαντική εξωστρέφεια και διείσδυση στις μεγάλες αγορές. Κάτι που θα καταφέρουν τόσο τη δεκαετία του ’80 όσο και του ’90 όταν και έθεσαν τις βάσεις για την παρουσία της ΦΑΓΕ σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας απ’ τη βρετανική, αλλά και αργότερα την αμερικάνικη όπου θα λανσάρει το «greek yoghurt», το οποίο τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν θα γίνει ένα ισχυρό διατροφικό trend.