Νίκη Κεραμέως: Όλες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου

Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσει νωρίτερα η χρονιά τον Σεπτέμβρη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νίκη Κεραμέως: Όλες οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και έδωσε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαρτίου, κάνοντας λόγο και για πρόωρη έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέβρη.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς. Σημείωσε ότι από χθες, όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, μπορούν να κλείσουν ραντεβού, ενώ θυμίζουμε πως νωρίτερα ανακοινώθηκε πως οι Πανελλήνιες θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

«Η φετινή χρονιά είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, και καταλαβαίνουμε πλήρως την αγωνία την κόπωση των μαθητών, των οικογένειών τους, των εκπαιδευτικών. Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη» διευκρίνισε.

Για το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων, στάθηκε στη διενέργεια των self-tests, επισημαίνοντας ότι: «Ήδη στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των self test βρέθηκαν 600 άνθρωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν γνώριζαν καν, δεν είχαν την υπόνοια ότι είναι φορείς του ιού, συνεπώς κυκλοφορούσαν και θα είχαν βρεθεί στις τάξεις, με τον κίνδυνο να μεταδώσουν τον ιό σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους».

Τι αλλάζει στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας

Βάσει των χθεσινών 21/4 ανακοινώσεων, κατ’ εξαίρεση θα αλλάξει το ωράρια απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τι θα ισχύσει τη Μεγάλη Εβδομάδα και μετά το Πάσχα, λίγο πριν το άνοιγμα της εστίασης;

Συγκεκριμένα:

  • Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο στις 22:00
  • Την Κυριακή του Πάσχα στις 21:00
  • Από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) στις 23:00

Επομένως από τις 3 Μαΐου, Δευτέρα του Πάσχα, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα αφορά το διάστημα από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Κορωνοϊός 3.015 νέα κρούσματα και 86 θάνατοι