Αυτό είναι το ωράριο για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Αναλυτικά οι ώρες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αυτό είναι το ωράριο για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο

Από τις 9 αύριο 30/4, έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ και να μείνουν ανοικτά μέχρι τις 7 το απόγευμα. Ενώ, το Μεγάλο Σάββατο έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο την Μεγάλη Παρασκευή, θα μπορεί να λειτουργήσει προαιρετικά, από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση για λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ

ωράριο για σούπερ μάρκετ λιανεμπόριο

Η ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρει πως, για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ' αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Τα λοιπά καταστήματα τροφίμων του σημείου 22 του πίνακα της παρ.1Β του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ, εξαιρούνται από εν λόγω πλαίσιο. Την ώρα που τα μέτρα γίνονται πιο σκληρά.

Για αυτό το λόγο η εστίαση ανοίγει χωρίς μουσική

Τον λόγο εξήγησε, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος. Πόσα ωστόσο είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού;

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια ή επιβάλλει στους ανθρώπους να πλησιάσουν πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι προσαρμόζουμε τη φωνή μας.

Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλετε την επιπλέον προσπάθεια που καταβάλλετε όταν χρειάζεται να μιλήσετε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική, η οποία στέλνει τα σταγονίδιά σας και μαζί με αυτά και τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι ασφαλής. Φοβόμαστε ότι υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια εύθραυστη πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Open.