Στο παρεκκλήσι του «Ιπποκρατείου» για τη Ακολουθία του Επιταφίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Στο παρεκκλήσι του «Ιπποκρατείου» για τη Ακολουθία του Επιταφίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Μ. Παρασκευής αποφάσισε να παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά, παρεκκλήσιο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ιπποκράτειο».

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε εκεί μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο.

Νωρίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών και έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Επιτάφιο μαζί με τον γιο του

«Καλώ τους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να πάνε να εμβολιαστούν»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνέντευξη πραγματοποιείται μία ημέρα μετά από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, για τον οδικό χάρτη προς την κανονικότητα μετά το Πάσχα.

Το δίλημμα «εντατική ή εμβόλιο» έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον Alpha. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ σε ότι αφορά το Πάσχα υπογράμμισε ότι στόχος ήταν να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην επαρχία.

Επισήμανε, δε, ότι η άρση του lockdown λειτουργεί ως αντισθάθισμα στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. «Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε υπερτοπικές μετακινήσεις. Ήταν το απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Το αντιστάθμισμα θα είναι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «ο εμβολιασμός για κάποιους θα είναι υποχρεωτικός» διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν επιτρέπεται απόλυση αν ο εργαζόμενος δεν θέλει να εμβολιαστεί».

«Αποφασίσαμε μετά από τις εισηγήσεις της επιτροπής να μην επιτραπούν μετακινήσεις το Πάσχα. Είναι ένα αντιστάθμισμα το άνοιγμα που θα ακολουθήσει. Καταλαβαίνουμε την κούραση της κοινωνίας, αλλά η περιπέτεια τελειώνει», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Το 2021 δεν είναι 2020, μπορεί να μην μπορούμε να μετακινηθούμε στα χωριά μας και τα νησιά μας, οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν. Τώρα γνωρίζουμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε. Υπήρχε ο φόβος του νέου ιού, υπήρχε καθολική συμμόρφωση. Ήμασταν εξαιρετικά επιτυχημένοι στην πρώτη φάση», πρόσθεσε σχετικά με το Πάσχα.

«Δεν γνωρίζαμε πως θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Είχαμε υποψίες για δεύτερο κύμα, δεν είχαμε σίγουρες απαντήσεις για τα εμβόλια. Τα εμβόλια είναι η λύση στο πρόβλημα. Παρά το γεγονός ότι το Πάσχα του 2021 θα είμαστε στην Αθήνα, είμαστε αισιόδοξοι και χαμογελαστοί», ανέφερε στη συνέχεια.