Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου

Θλίψη

Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου
Ενημέρωση 05.05.2021 08:47
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Έφυγε από την ζωή το βράδυ της Δευτέρας ο Μίμης Παπαναγιώτου σε ηλικία 94 ετών. Ο γνωστός δημοσιογράφος πέθανε στο νοσοκομείο «Ντυνάν», έπειτα από γρήγορη νοσηλεία.

Από την ζωή έφυγε και ο ποιητής Κώστας Παπαγεωργίου!

Λίγα λόγια για τον Μίμη Παπαναγιώτου

Ο Δημήτρης Παπαναγιώτου γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την «Αθλητική ηχώ». Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Οι καιροί», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Ομάδα», «Ανεξάρτητος τύπος», «Μεσημβρινή», «Βραδυνή» ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα».

Διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου και διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Συλλογή» καθώς και στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί χούντας. Ανέλαβε το τιμόνι της «Καθημερινής» από την επανέκδοσή της, μετά τη δικτατορία, και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως το 1989. Στη δεκαετία του 1990 διετέλεσε διευθυντής του Ρ/Σ «Αθήνα 984» καθώς και στην ΕΡΤ.

Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, Δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993). Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Έφυγε» από την ζωή ο Παύλος Ιωαννίδης, στενός συνεργάτης του Ωνάση

Θλίψη - Πέθανε η ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη

Share