Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ανοιχτά μαγαζιά με εκπτώσεις την Κυριακή

Τι ισχύει για κομμωτήρια και σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά μαγαζιά με εκπτώσεις την Κυριακή
Ενημέρωση 07.05.2021 12:26
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ανοιχτά πρόκειται να είναι τα μαγαζιά σε ολόκληρη τη χώρα και αυτή την Κυριακή (9/5), μιας και έχουν ήδη ξεκινήσει από την περασμένη Τετάρτη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου.

Ανοικτά μπορούν επίσης να είναι κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ), αλλά και τα καταστήματα τροφίμων. Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο και τα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%.

Εκπτώσεις μαγαζιά

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης, ενώ τη Δευτέρα ανοίγουν και τα σχολεία.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. Οι καταστηματάρχες σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Με τι κωδικό θα μετακινηθείτε στα μαγαζιά

Το 13032 έχει μπει στις ζωές μας και τα SMS παραμένουν, καθώς το λιανεμπόριο επαναλειτουργεί σε όλη την Ελλάδα, με εξαίρεση την Κοζάνη, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι απαγορευτικά.

  • Επιτρέπεται ξανά η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού με sms στο 13032, μόνο μία φορά και ως 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού, με το λεγόμενο click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού, click in shop.
  • Εντός του καταστήματος, θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δολοφονήθηκε γνωστός επιχειρηματίας στη Ζάκυνθο

Νέα Σμύρνη: Ακόμη μια κοπέλα καταγγέλλει τον 22χρονο

Share