Πέλλα: Πέθανε 68χρονη μετά το εμβόλιο της Pfizer

Είχε σκοτοδίνη, εμετούς, σφίξιμο, της έδωσαν εξιτήριο και τη νύχτα έφυγε από τη ζωή

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πέλλα: Πέθανε 68χρονη μετά το εμβόλιο της Pfizer

Θρήνος επικρατεί στην Πέλλα, με την είδηση πως 68χρονη πέθανε λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer. Μιλώντας στο Open, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι παρουσίασε κάποια συμπτώματα όπως σφίξιμο στο στήθος, σκοτοδίνη, εμετούς, 22 ημέρες μετά την πρώτη δόση και μετά την δεύτερη.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου της έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και της δόθηκε εξιτήριο. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα τα συμπτώματα επανήλθαν και μεταφέρθηκε με αδύναμο σφυγμό στο νοσοκομείο, όπου μετά από μισή ώρα και αφού διασωληνώθηκε, πέθανε.

Να σημειώσουμε επίσης πως ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για μετά τον Ιούνιο.

Όσα είπε ο συνήγορος της 68χρονης από την Πέλλα

Astrazeneca εμβόλια

«Η νεκροψία έχει προγραμματιστεί για αύριο, είναι σημαντική η διερεύνηση του θανάτου που επήλθε λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση και 22 ημέρες μετά την πρώτη. Να ληφθούν υπόψη και να διερευνηθεί το γεγονός. Θέλουμε να δουμε τι συνέβη και έφυγε ένας άνθρωπος χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Εμφάνισε σκοτοδίνη, εμετό, σφίξιμο στο στέρνο πήγε στο ΚΥ της έγιναν όλες οι εξετάσεις και στη συνέχεια της δόθηκε εξιτήριο. Υποχώρησαν τα συμπτώματα κατά την παραμονή της στο ΚΥ, βελτιώθηκε η κλινική της εικόνα κατά την παραμονή της εκεί. Δυστυχώς το ίδιο βράδυ επανήλθαν τα συμπτώματα και την πήγαν στο νοσοκομείο με αδύναμο σφιγμό.

Εχει ζητηθεί και από το νοσοκομείο νεκτροτομή. Δεν θέλω να συμβάλω σε διχασμό, θέλουμε να μάθουμε μόνο το τι πραγματικά συνέβη.

Στο ΚΥ προφορικά της είπαν ότι πιθανότατα είναι παρενέργειες του εμβολίου, προσωρινό γεγονός και δεν θα επανέλθουν. Πλην όμως επανήλθαν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Η οικογένεια δεν επιρρίπτει ευθύνες ούτε στο εμβόλιο ούτε στους γιατρούς, τους ενδιαφέρει μόνο η αλήθεια. Δεν υπάρχει σημείωμα αιτίας θανάτου. Εχασε τις αισθήσεις της και μετά από μισή ώρα ανακοινώθηκε ο θάνατός της, αφού είχε διασωληνωθεί».

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια στους 30 - 44 από το τέλος Μαΐου

Διαθέσιμα για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 θα είναι όλα τα εμβόλια από το τέλος Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως το 70% των ατόμων άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαΐου και οι υπόλοιποι θα μπορούν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούνιο.

Μάλιστα, ανέφερε πως χθες ξεπεράσαμε τους 111.000 εμβολιασμούς ενώ και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100.000. «Μειώνονται τα κρούσματα, επιπεδώνεται η καμπύλη, έχουμε όμως πίεση ακόμα στις ΜΕΘ. Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Κικίλιας επίσης προέβλεψε ότι «θα φοράμε μάσκα ακόμη για αρκετό καιρό ιδίως στους εσωτερικούς χώρους» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «η κατάσταση βελτιώνεται και σταδιακά επιστρέφουμε σε μία μερική κανονικότητα». Ενώ, τέλος Ιουνίου θα εμβολιάζονται οι άνω των 18.