Φονικό Γλυκά Νερά: Σχεδίαζαν μέρες την επίθεση στο σπίτι του ζευγαριού οι δράστες

Τι λένε οι profilers της Ασφάλειας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φονικό Γλυκά Νερά: Σχεδίαζαν μέρες την επίθεση στο σπίτι του ζευγαριού οι δράστες

Οι δολοφόνοι της 20χρονης, σχεδίαζαν ημέρες την επίθεση στη μονοκατοικία του ζευγαριού, στα Γλυκά Νερά. Γνώριζαν ότι το σπίτι διαθέτει κάμερες και τις «τύφλωσαν», ενώ ήξεραν ότι δεν υπάρχει σύστημα συναγερμού. Μάλιστα, πιθανότατα είχαν πληροφορίες ότι το ζευγάρι κρύβει μετρητά και πολλά κοσμήματα.

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως έδρασαν ενώ ήταν μέσα οι ένοικοι, προκειμένου να ομολογήσουν που τα κρύβουν. Επίσης, ήξεραν ότι υπάρχει και σκύλος που ωστόσο δεν είναι φύλακας.

Τι λένε οι profilers της Ασφάλειας για τους δράστες του φονικού στα Γλυκά Νερά

«Οι τρεις ληστές είναι επαγγελματίες. Έχουν αυτό που λέμε παραβατικό παρελθόν. Δηλαδή είναι σεσημασμένοι, πέρασαν από τις φυλακές και όπως φάνηκε είναι άτομα με έντονο αντικοινωνικό στοιχείο και παντελή έλλειψη συναισθημάτων. Το ειδεχθές της πράξης συνίσταται πρωτίστως στις συνθήκες της ανθρωποκτονίας και δευτερευόντως στον μηχανισμό του θανάτου.

Δηλαδή, ενώ είχαν όπλα χρησιμοποίησαν τα χέρια τους. Στον ασφυκτικό θάνατο όπου υπάρχει παρατεταμένη σωματική επαφή οι δράστες έχουν τη δυνατότητα να υποχωρήσουν. Όμως δεν το έκαναν και άφησαν την πράξη να εξελιχθεί μέχρι την ολοκλήρωση της. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση τους να σκοτώσουν. Σε μια ληστεία, το ζητούμενο είναι τα χρήματα.

Φονικό Γλυκά Νερά

Το έγκλημα είναι περιττό για την πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Δεν ήταν απαραίτητη προυπόθεση να σκοτώσουν για την επιτευξη του στόχου. Και αυτή είναι μια ληστεία αποτυχημένη. Πήραν τα χρήματα, φορτώθηκαν όμως μια ανθρωποκτονία. Ένα κακούργημα που θα τους στείλει για πολλά χρόνια πίσω από τα κάγκελα» αυτή είναι η εκτίμηση ενός εκ των profilers της Αστυνομίας που σκιαγραφούν το προφίλ των δραστών.

«Ουρλιάζαμε να μην μας κάνει κακό»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία του 32χρονου πιλότου και συζύγου της 20χρονης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον ίδιο να αναφέρεται στις συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε η δολοφονία στο ίδιο τους το σπίτι και μπροστά στο 11 μηνών παιδί τους.

Από το πρωί της Τρίτης (11/5) ο 32χρονος πατέρας βρίσκεται στο Tμήμα Aνθρωποκτονιών της Ασφάλειας και οι Αστυνομικοί του δείχνουν ολόσωμες φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών σκληρών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίοι έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί.

Οι Αρχές πιστεύουν πως μπορεί κάποιος από αυτούς να ήταν ένας από τους δράστες του εγκλήματος. Επίσης οι αστυνομικοί έχουν πειστεί πως ο «εγκέφαλος» που οργάνωσε την εισβολή στο σπίτι της οικογένειας γνώριζε πράγματα για την οικογένεια. Για το λόγο αυτόν, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει όλοι, όσοι είχαν μπει στο σπίτι για εργασία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr.