Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 18.00 για τη φωτιά στο Σχίνο

Ραγδαίες εξελίξεις με την πυρκαγιά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 18.00 για τη φωτιά στο Σχίνο

Η φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας συνεχίζει να καίει και για το λόγο αυτό, σήμερα στις 18.00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα πραγματοποιήσει μία έκτακτη ενημέρωση για να εξηγήσει στον κόσμο τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στο Σχίνο

Για τον λόγο αυτό, οι κάτοικοι των περιοχών έλαβαν, πριν λίγο, SMS στα κινητά τους από το 112 για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα.

Πολιτική Προστασία φωτιά Σχίνο

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι πάνω από το μέτωπο επιχειρούσε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair. Ακόμη έξι αεροσκάφη ετοιμάζονται για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των πιλότων που επιχειρούν πάνω από τη φωτιά, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόδω του καπνού, ενώ με δυσκολία γίνονται οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Αλεποχωρίου φοβίζουν τους κατοίκους, οι οποίοι, όπως λένε, είναι πολύ πιθανό να περάσουν και δεύτερο βράδυ στην παραλία και στα αυτοκίνητά τους.

Η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Από τα μεσάνυχτα η αστυνομία τους έβγαλε από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν οι ζωές τους και πέρασαν το βράδυ τους στην παραλία του Αλεποχωρίου και στα αυτοκίνητά τους αγωνιόντας για τα σπίτια τους.

Νωρίτερα το πρωί, με εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα και οι κάτοικοι των σπιτιών στα νότια και δυτικά του Αλεποχωρίου, όπου η κατάσταση είχε γίνει δύσκολη, κυρίως λόγω του καπνού. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.