Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ

Νοσηλεύεται για 11η μέρα με κορωνοϊό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ

Εδώ και 11 μέρες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα με αεροδιακομιδή.

Ο 64χρονος κληρικός διασωληνώθηκε την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή, με τον πυρετό να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα μεταξύ 39-40.

Εφραίμ νοσοκομείο κορωνοϊός

Οι πατέρες της Μονής Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ενώ, από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του βρίσκεται ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος. Σε διαρκή επικοινωνία με τους μοναχούς στο Βατοπέδι βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται το Άγιον Όρος, ενώ στο νοσοκομείο με κορωνοϊό βρέθηκε και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Χθες εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους πατέρες της Μονής, που είχαν σύναξη, και μίλησε με όλους σε ανοικτή ακρόαση. Τους ενίσχυσε με τα λόγια του, τους παρηγόρησε και τους διαβεβαίωσε ότι και ο ηγούμενος και όλοι οι πατέρες είναι στην προσευχή του. Οι πατέρες τον ευχαρίστησαν για την στήριξή του και εξέφρασαν την ελπίδα πως σύντομα ο ηγούμενος θα επιστρέψει υγιής στην Μονή Βατοπεδίου.

Πριν λίγο καιρό, ο ηγούμενος Εφραίμ είχε πέσει θύμα τροχαίου

Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Βατοπεδινός, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη στις 3.30 το μεσημέρι, στο τελευταίο τούνελ της Εγνατίας Οδού πριν την πόλη των Γρεβενών.

Από το τροχαίο τραυματίστηκε ένας εκ των δύο μοναχών που επέβαιναν με τον ηγούμενο στο όχημα, που εξετράπη της πορείας του λόγω της κακοκαιρίας. Και οι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Γρεβενών., με τον κ.Εφραιμ να νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, χωρίς να έχει τραυματιστεί. Συνολικά στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι: Ο οδηγός, ο ηγούμενος και οι δύο μοναχοί.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γρεβενών Παντελή Αλεξιάδη ο ηγούμενος Εφραίμ δεν φέρει κάποιο τραύμα αλλά οι γιατροί προβαίνουν σε κάποιες εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Χωρίς κάποιο τραυματισμό είναι επίσης ο οδηγός του οχήματος, ενώ δυο μοναχοί που επέβαιναν στο αυτοκίνητο έχουν κάποιες κακώσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς θα χρειαστεί να νοσηλευτούν για δυο η τρεις ημέρες στο νοσοκομείο χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία τους.