Κορωνοϊός: Σταματάει η δωρεάν διάθεση self test

«Για το θέμα υπάρχει συμφωνία με την κυβέρνηση»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Σταματάει η δωρεάν διάθεση self test

Ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της δωρεάν διάθεσης self test, εξηγώντας πως υπήρχε σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση.

Τι αποφασίστηκε για τα self test κορωνοϊού

Όπως είπε το πρωί της Τρίτης στο OPEN, η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία σταματάει μετά τις 19 Ιουνίου και μάλιστα συμπλήρωσε πως αυτό είναι σε συνεννόηση και με την κυβέρνηση.

Ο κύριος Παπαθανάσης σημείωσε: «Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές... σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία... είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας... η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες... η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες» - Δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

H εξήγηση του Άκη Σκέρτσιου για τα self test

Την ολοκλήρωση της δωρεάν διανομής των self tests μέσω των φαρμακείων ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος. Ο ίδιος επεσήμανε πως η δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ θα συνεχιστεί από άλλα κανάλια διανομής, που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες.

Ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολίων για τις ηλικίες 25-29 ετών

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, αφού ανοίγει σε τρεις μέρες η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 με όλα τα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα, από την πρώτη μέρα της επιχείρησης Ελευθερία μέχρι και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τους 6.000.000, συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι πολίτες ανέρχονται σε 6.225.000, τη στιγμή που υπάρχει ανησυχία για όσους ανεμβολίαστους βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, το απόγευμα της Δευτέρας, σημαίνει ότι η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 22,4%.

Στην συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου, ανοίξουν εξτρά ραντεβού για τους πολίτες ηλικίες 25-29 ετών με τα εμβόλια της Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.