Κορωνoϊός: Νέες ανακοινώσεις σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων

Επανέρχεται η μουσική στην εστίαση και αλλάζει το ωράριο κυκλοφορίας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνoϊός: Νέες ανακοινώσεις σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων

Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα μέτρα απαγόρευσης για τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει το ωράριο κυκλοφορίας καθώς επίσης και η μουσική στην εστίαση αλλά και οι τελέσεις γάμων που ως τώρα έχουν συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Κορονοπάρτι με μουσική σε εξωτερικούς χώρους

Καθοριστικό ρόλο για τη μουσική στα καταστήματα εστίασης φέρεται να έχουν οι διοργανώσεις κορονοπάρτι με μουσική σε εξωτερικού χώρους με αποτέλεσμα να μην μειώνονται τα κρούσματα. Σε ανακοίνωση της χθές η κυρία Πελώνη ανακοίνωσε πως οι αλλαγές θα επέλθουν το Σάββατο 12 Ιουλίου ενώ για το ωράριο κυκλοφορίας δεν έχει συζητηθεί ακόμη κάτι για πλήρη κατάργηση , παρόλα αυτά αναμένεται να ανακοινωθεί η απαγόρευση από τις 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 12:30

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργησή του αναμένεται αργότερα, στο τέλος του μήνα-αρχές του επόμενου, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει κατά μία ώρα πιο ελαστικό. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τη 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 12:30.

Τουρισμός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Οι τουρίστες έχουν υποχρέωση διενέργειας τεστ για την είσοδο στη χώρα και οι ανήλικοι έξι ετών και άνω, σύμφωνα με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Δεύτερον, περιορίζεται η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών από τις 14, στις 10 ημέρες, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ECDC.
  • Τρίτον, επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.
  • Και τέταρτον, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων, αντί των 15 που ίσχυε μέχρι χθες.