O ΕΦΕΤ ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά

Πετάξτε το αμέσως!!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
O ΕΦΕΤ ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά

Σουβλάκι κοτόπουλο με πιπεριά ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας. Επίσης, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος από κρέας πουλερικών, με την εμπορική ονομασία «ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΤΨ» με αριθμό παρτίδας 2024230221, ημερομηνία παραγωγής/κατάψυξης 23/02/21 και ημερομηνία ανάλωσης 23/02/23. Στο συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας (Salmonella spp.)

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ενώ, σαλμονέλα βρέθηκε και σε ρολό κοτόπουλο.

Τι είναι ο ΕΦΕΤ;

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ. συστάθηκε το 1999. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας.

Ως μία δυναμικά αναπτυσσόμενη από πλευράς αρμοδιοτήτων και προδιαγραφών υπηρεσία, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά τον κύριο φορέα ελέγχου τροφίμων στην Ελλάδα. Από την εγκατάστασή του στις 13 Ιανουαρίου 2000 έως σήμερα, καθόρισε τη στρατηγική της ανάπτυξής του, προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θέτουν τις βάσεις ενός σύγχρονου οργανισμού, ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του.

ΕΦΕΤ ανακοίνωση

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διεξάγει συστηματικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και ελέγχει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων (σύστημα H.A.C.C.P.).

TAGS