Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 | Επικοινωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγει τη συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για νοσηλευτές και προσωπικό σε φροντίδες υγείας

«Να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγει τη συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό για νοσηλευτές και προσωπικό σε φροντίδες υγείας
Ενημέρωση 08.06.2021 14:12
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε το θέμα του εμβολιασμού στη χώρα μας, τονίζοντας την ανάγκη να εμβολιαστούν άμεσα όλοι οι συμπολίτες μας.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η πανδημία και τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται» είναι ανεμβολίαστοι. «Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε» σημείωσε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά με «πολύ γρήγορους ρυθμούς», ενώ έκανε λόγο για σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα προνόμια εμβολιασμένων. «Μέρος αυτής της συζήτησης έχει να κάνει και με τις διευκολύνσεις, προτιμώ αυτόν τον όρο από τον όρο προνόμια, ή τις ελευθερίες που έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας.

Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιασμός

Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση θα ανοίξει σύντομα, θα ανοίξει από πλευράς κυβέρνησης από την στιγμή που όλοι οι συμπολίτες μας θα έχουν τη δυνατότητα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να έχουν πρόσβαση σε ένα εμβόλιο». Όπως είπε στη χώρα μας θα γίνει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων, στο σύστημα υγείας, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Τόνισε ότι αναμένει το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής.

«Η εγρήγορση πρέπει να είναι δεδομένη», είπε και τόνισε ότι η προσήλωσή μας αυτή την στιγμή είναι «να πείσουμε τους καχύποπτους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν».

«Εν κατακλείδι τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα και στο θέμα της πανδημίας. Η εγρήγορση προφανώς και πρέπει να είναι δεδομένη, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την περιπέτεια αυτή, και η προσήλωσή μας θα πρέπει να στραφεί στο να πείσουμε καχύποπτους συμπολίτες μας ότι πρέπει κι αυτοί να κάνουν το βήμα, να εμβολιαστούν.

Το εμβόλιο είναι ένα δώρο της επιστήμης πάνω απ' όλα προστατεύει τους ίδιους και τις οικογένειές τους από το κίνδυνο μιας πολύ σοβαρής νοσηλείας. Είναι όμως και μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας. Η αντίληψη ότι δεν βαριέσαι ας το κάνει ο άλλος για να μην το κάνω εγώ είναι μία αντίληψη η οποία δυστυχώς υπονομεύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη», είπε ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 ετών

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, αφού ανοίγει σε τρεις μέρες η πλατφόρμα για τις ηλικίες 25-29 με όλα τα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα, από την πρώτη μέρα της επιχείρησης Ελευθερία μέχρι και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τους 6.000.000, συγκεκριμένα, οι εμβολιασμένοι πολίτες ανέρχονται σε 6.225.000, τη στιγμή που υπάρχει ανησυχία για όσους ανεμβολίαστους βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, το απόγευμα της Δευτέρας, σημαίνει ότι η εμβολιαστική κάλυψη ανέρχεται στο 22,4%.

Στην συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως από την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου, ανοίξουν εξτρά ραντεβού για τους πολίτες ηλικίες 25-29 ετών με τα εμβόλια της Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νοσηλεύτρια στα Χανιά εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Pfizer

Με κρανιοεγκεφαλική κάκωση νοσηλεύεται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Βαλάντης Αλεξόπουλος

Share