Φονικό στην Κέρκυρα: Αποκαλύψεις από την ιατροδικαστική εξέταση

«Τον πυροβόλησε πισώπλατα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φονικό στην Κέρκυρα: Αποκαλύψεις από την ιατροδικαστική εξέταση

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας στην Κέρκυρα ήρθαν στην επιφάνεια μετά την εξέταση του Ιατροδικαστή. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης πυροβόλησε σχεδόν εξ' επαφής τα θύματα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το φονικό στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας Ι. Αιβατίδη, το νέο στοιχείο της στυγερής δολοφονίας είναι ότι ο 63χρονος δέχτηκε 2 χτυπήματα και μάλιστα το ένα πισώπλατα.

«Το πρώτο χτύπημα δεν ήταν το θανατηφόρο έγινε από την πίσω πλευρά σε απόσταση, περίπου 5-6 μέτρων. Σίγουρα δεν είχε εκείνη τη στιγμή οπτική επαφή με τον δράστη και αυτόχειρα. Φαίνεται να αιφνιδιάστηκε», μας είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Σχετικά με το ποιος χτυπήθηκε πρώτος ο κ. Αιβατίδης υποστήριξε στο protothema.gr ότι αυτό θα το δουν και οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές και ότι σίγουρα τα θύματα δέχτηκαν από 2 βολές.

Αναφορικά με τον δράστη «έφερε εξ επαφής τραύμα το οποίο ήταν τυπικό αυτοχειριασμού από το συγκεκριμένο όπλο κυνηγετικού τύπου. Το τραύμα ήταν στο θώρακα και υπήρξε ρήξη, τρώση, του αριστερού πνεύμονα και όχι της καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιβίωσε ο αυτόχειρας για κάποια ελάχιστα λεπτά».

Σχετικά με τα φάρμακα που βρέθηκαν στον χώρο του δράστη, ο κ. Αϊβατίδης ανέφερε ότι επρόκειτο για φάρμακα που αφορούν σε παθολογικές νόσους, όπως η υπέρταση και ένα ήπιο ηρεμιστικό, αλλά τα περισσότερα δεν είχαν ανοιχτεί ποτέ!

Σχεδίαζε τη δολοφονία ο δράστης

Νέα δεδομένα βγαίνουν όσο περνά η ώρα από τη στυγερή δολοφονία δύο ανθρώπων στη Δροσιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών ο 67χρονος στο μυαλό του είχε προσχεδιάσει να δολοφονήσει τη σπιτονοικοκυρά. Μάλιστα, είχε ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο με αποδέκτη την Εισαγγελέα και σημειώματα επεξηγηματικά προς την οικογένειά του.

Ο 67χρονος αυτόχειρας και δράστης του διπλού φονικού, είχε πάρει την απόφαση να σκοτώσει χωρίς ενδοιασμό καθώς πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του στο κεφάλι, πριν στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και να τερματίσει τη ζωή του.

Η άποψη του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ.Γιάννη Αϊβατίδη, το κάθε θύμα έχει δεχθεί τουλάχιστον έναν πυροβολισμό, ενώ χρησιμοποιήθηκε το ίδιο όπλο. «Η Ελληνίδα ιδιοκτήτρια των διαμερισμάτων και ο 63χρονος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκαν εξ επαφής στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο αυτόχειρας έστρεψε το όπλο στο στήθος του και πάτησε τη σκανδάλη. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Οι δολοφονιθέντες φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής. Ο κος Αϊβατίδης τόνισε επίσης πως «τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία».