Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Χαμός στο Twitter με την απεργία της ΑΔΕΔΥ - «Ντροπή να απεργούν μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις»

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο, όμως δεν...»

Χαμός στο Twitter με την απεργία της ΑΔΕΔΥ - «Ντροπή να απεργούν μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις»
Ενημέρωση 15.06.2021 12:32
Από Ελένη Ζουγανέλη

Εντάσεις και στο Twitter προκαλεί η ανακοινωθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ για αύριο, Τετάρτη, 16 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, η οποία συμπίπτει με τις πανελλαδικές εξετάσεις.

H ΑΔΕΔΥ σήκωσε το λάβαρο της αντίστασης, παρότι τα περί 8ωρού και λοιπών αλλαγών δεν την αφορούν, αφού είναι συνδικαλιστικό όργανο του δημοσίου τομέα. Έτσι, αύριο απεργούν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

H απεργία αυτή λοιπόν, μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Η ΑΔΕΔΥ συγκέντρωσε τα βέλη των χρηστών στα social media που είδαν αρνητικά την απόφασή της για απεργία, ανήμερα των εξετάσεων. Μάλιστα, έγινε trend στο twitter.

Οργή στο twitter με την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Twitter απεργία ΑΔΕΔΥ

Twitter ΑΔΕΔΥ

Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ από την Κεραμέως για την απεργία

Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους, τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμπληρώνει ότι “το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων”.

Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο, όπως υποστηρίζεται.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί. Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

ΑΔΕΔΥ απέργια

Ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

“Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας” τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεσσαλονίκη: Εκκενώθηκε το Δικαστικό Μέγαρo

Πανελλαδικές 2021: Νεοελληνική Γλώσσα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Share