Κορωνοϊός: Τέλος από τα φαρμακεία της Αττικής τα self test από 19 Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Τέλος από τα φαρμακεία της Αττικής τα self test από 19 Ιουνίου

Από την 19η Ιουνίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ αποφάσισε την διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από τα φαρμακεία των μελών του.

Όπως σημειώνει ο Φαρμευτικός Σύλλογος Αττικής, εξ αρχής είχε σοβαρές επιφυλάξεις για την αξιοπιστία των self test, τα οποία «η κυβέρνηση ήθελε να διακινήσουμε στους πολίτες. Τα στοιχεία πλέον μας επιβεβαιώνουν ότι το 90% των θετικών self test είναι ψευδώς θετικά».

Η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Ο ΦΣΑ σημειώνει ότι: «Είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις επίσης και για την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που στηρίζονταν εξ ολοκλήρου στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Η κυβέρνηση σκέφτεται να συνεχίσει αυτήν την αποτυχημένη επιδημιολογική επιτήρηση προτείνοντας ως «αντάλλαγμα» να δει με θετικό μάτι τα χρόνια θεσμικά προβλήματα των φαρμακοποιών, την ίδια ώρα που το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ πήρε απόφαση να μετακυλήσει το claw back των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία».

Ουσιαστικά όχι μόνο δεν επιβραβεύουν την προσπάθεια και την ταλαιπωρία των φαρμακείων αλλά τους βάζουν και καινούργιο χαράτσι.

Για τους παραπάνω λόγους ο Φ.Σ.Α. δεν μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει τα self test ενώ να ενημερώσουμε πως δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ενημέρωση για τα κρούσματα!

Κορωνοϊός τέλος από τα φαρμακεία της Αττικής τα self test από 19 Ιουνίου

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα βραζιλιάνικης μετάλλαξης κορωνοιού στην Ελλάδα

Παρά το γεγονός ότι προχωράμε σε πλήρη άρση των μέτρων αργά και σταθερά, σύμφωνα με πληροφορίες το κρούσμα αφορά άνδρα από την Αθήνα, ενώ είναι υπο διερεύνηση το πώς η παραλλαγή έφτασε στη χώρα μας και η ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr και ο Δημήτρης Θάνος, ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) που μαζί με την ομάδα του στο παρελθόν είχαν ανιχνεύσει τις παραλλαγές της Νοτίου Αφρικής και της Ινδίας.

Σημειώνεται ότι παραλλαγή της Βραζιλίας φαίνεται πως είναι αρκετά πιο μεταδοτική από τα υπόλοιπα στελέχη του κορωνοϊού, ενώ πιθανότατα να διαφεύγει σε ένα βαθμό από τη φυσική ανοσία, αφού μπορεί να μολύνει ξανά ασθενείς που είχαν διαγνωστεί θετικοί στην covid-19.

Ενημέρωση κορωνοϊού