Γλυκά Νερά: Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους της Κάρολαϊν

Τα τέσσερα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Στενεύει ο κλοιός για τους δολοφόνους της Κάρολαϊν

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Κάρολαϊν κατά τη διάρκεια της ληστείας που έγινε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, με τις αρχές να βρίσκονται κάθε μέρα και πιο κοντά στους δράστες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Βήματος και των Νέων Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αστυνομικοί που ερευνούν σε βάθος την υπόθεση δολοφονίας της νεαρής μητέρας, έχουν μιλήσει με τουλάχιστον 100 άτομα. Βασικά ερωτήματα, ωστόσο, συνεχίζουν να εκκρεμούν.

Τα αναπάντητα ερωτήματα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

  • Γιατί δεν υπάρχουν σημάδια πάλης και ίχνη DNA στα νύχια της 20χρονης;
  • Γιατί δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά του ζευγαριού;
  • Γιατί οι γείτονες δεν άκουσαν φωνές;
  • Γιατί οι δράστες δεν έφεραν μαζί τους ρολό κολλητικής ταινίας; ή άλλο υλικό για να δέσουν τους ενοίκους;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται τρία άτομα, αλβανικής καταγωγής. Έχει μάλιστα, ζητηθεί η συνδρομή και της πρεσβείας της χώρας τους, προκειμένου να ελεγχθεί το παρελθόν τους. Δείτε πού αναζητούν οι Αρχές τους δολοφόνους.

«Αγκάθι» στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της νεαρής μητέρας είναι τα ορφανά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι και γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν σε «τράπεζες δεδομένων» και άλλων χωρών.

Παράλληλα γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό ενός σκούρου ύποπτου οχήματος, το οποία έχει καταγραφεί από κάμερες στη περιοχή των Γλυκών Νερών, τις κρίσιμες εκείνες ώρες, ενώ κλιμάκιο έχει βρεθεί και στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, στη βάση της εταιρίας των ελικοπτέρων που πετά ο 32χρονος πιλότος, για τη συλλογή όσο το δυνατόν, περισσότερων στοιχείων.

Πολύ σύντομα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται εξελίξεις.

Η αλήθεια για τις σχέσεις της «ψυχολόγου» με τον πιλότο

Όλο και περισσότερα στοιχεία για την «ψυχολόγο» της Κάρολαιν έρχονται στο φως, σχεδόν ένα μήνα μετά το άγριο φονικό που έλαβε χώρα στα Γλυκά Νερά.

Για την ιδιότητα της, τη σχέση της με το ζευγάρι, αλλά και για την κατάθεση της στη ΓΑΔΑ μίλησε το πρωί της Τρίτης στο Star η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου. «Σε όλη την πορεία της ζωής μου, κοιτάω τον συνομιλητή μου στα μάτια, γιατί μου αρέσει η αλήθεια και η ειλικρίνεια, έτσι και θα συνεχίσω», υποστήριξε η κα. Μυλωνοπούλου και πρόσθεσε:

«Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε τώρα θα το κάνω. Από την πρώτη στιγμή υπήρξα ειλικρινής, δυστυχώς, αυτό παρεξηγήθηκε χωρίς λόγο. Διευκρινίζω, λοιπόν, για άλλη μία φορά ότι κλήθηκα να καταθέσω στη ΓΑΔΑ λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί, οι επαγγελματικές κάρτες του γραφείου μου βρέθηκαν στη μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά και ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν είχε επιβεβαιώσει στην κατάθεσή του ότι με επισκέπτονταν τους τελευταίους μήνες.

Με έκπληξή μου λίγες μέρες μετά την κατάθεσή μου, άρχισα να διαβάζω δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την κατάθεση-"κλειδί" της ψυχολόγου του ζευγαριού. Έπειτα από λίγες μέρες δημοσιοποιήθηκε και το όνομά μου. Mου ζητήθηκε να μιλήσω σε συγκεκριμένο έντυπο, δίνοντας μία συνέντευξη, όπου δεν εμβάθυνα στο περιεχόμενο των συνεδριών, αλλά έκανα μία γενική εκτίμηση ως προς το πόσο αγαπημένο ζευγάρι ήταν ο Μπάμπης και η Καρολάιν, γεγονός που υποστηρίζω μέχρι και σήμερα».

«Βρέθηκα σε μία πολύ πιεστική κατάσταση. Από τη μία όφειλα να μην αποκαλύψω τίποτα για την κατάθεσή μου εφόσον διενεργούνταν έρευνα για τη δολοφονία, από την άλλη κλονίστηκα και ταράχτηκα από τα όσα έγραφαν κάποια ΜΜΕ περί της "μαρτυρίας-κλειδί στην υπόθεση"», είπε ακόμη η κα. Μυλωνοπούλου.

«Επειδή είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και επειδή υπηρετώ την ειλικρίνεια και την αλήθεια, έκρινα ότι εφόσον διέρρευσε το όνομα μου ως μάρτυρας, έπρεπε να αποσαφηνίσω ότι "δεν ευσταθούσαν τα όσα διαδίδονταν" για το πρόσωπό μου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Μάλιστα, σε έγγραφο που έχω στη διάθεσή μου και μπορώ να σας επιδείξω ο Μπάμπης έδωσε την πλήρη συγκατάθεσή του, ώστε να απαντήσω στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναφορικά με τις επισκέψεις τους, καθώς όπως σημείωνε είχα την αμέριστη εμπιστοσύνη της συζύγου του».

Εν συνεχεία η κα. Μυλωνοπούλου αναφέρθηκε στην ιδιότητα της ψυχολόγου που λανθασμένα, όπως αναφέρει, της αποδόθηκε και επισημαίνει: «Έχω να αποσαφηνίσω ότι λειτουργώ νόμιμη επιχείρηση ως σύμβουλος ψυχικής υγείας, κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης και εναλλακτικών θεραπειών». Ενώ, στο τέλος των δηλώσεων της εκφράζει την ευχή να συλληφθούν οι δράστες της στυγερής δολοφονίας, δηλώνει ότι «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Ας αναμείνουμε».